Rožaje: BDZ otvorena za koaliciju sa BS

"BDZ ovim stavom", kako navode, "nudi suštinsku promjenu vlasti i totalni raskid sa jednom politikom"
72 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2014. 11:44h

Bošnjačka demokratska zajednica je u potpunosti otvorena za razgovore sa Bošnjačkom strankom oko konstituisanja lokalne vlasti u Rožajama, saopšteno je iz te partije.

BDZ ovim stavom, kako navode, "nudi suštinsku promjenu vlasti i totalni raskid sa jednom politikom koja je decenijama svojom nebrigom, nemarnošću ali i potpuno izokrenutim društvenim prioritetima, ukočila privredni, kulturni i opštedruštveni razvoj naše opštine".

"Potpuno devastiranje privrednih kapaciteta, izgrađenih višedecenijskim naporom i odricanjem rožajskog naroda, pored brojnih drugih poražavajućih društvenih pokazatelja, rezultanta je dvodecenijske vladavine Demokratske partije socijalista, kojoj je narod Rožaja na ovim izborima konačno stavio do znanja da u ovom gradu više ne može imati primarnu političku ulogu. Iz tog razloga, Bošnjačka demokratska zajednica nudi suštinsku promjenu vlasti i konačni raskid sa politikom koja je na ovim izborima doživjela poraz", navodi se u saopštenju BDZ.

Iz te partije dodaju da, iako su svjesni da vršenje vlasti podrazumijeva i visok stepen odgovornosti zbog povlačenja određenih poteza i donošenja važnih odluka, "BDZ stranačku podjelu vlasti u ovom momentu stavlja u drugi plan".

"Na listi naših prioriteta nalaze se brzi socijalni oporavak brojnih osiromašenih porodica, privredni oporavak i stvaranje pretpostavki za brže zapošljavanje omladine, kako bi se zaustavio ili makar usporio trend iseljavanja stanovništva, zatim unapređenje životne sredine, te rješavanje brojnih problema koji su se nagomilali u proteklom periodu. Važno mjesto u prioritetima buduće vlasti vidimo i u procesima decentralizacije i regionalizma, kao konkretnom doprinosu primjeni standarda evropskih integracija.

Bošnjačka demokratska zajednica je uvjerena da Rožaje raspolaže kako prirodnim, tako i ljudskim resursima, kao i privrednim potencijalima, pa uz malo dobre volje ova sredina moze postati bolje mjesto za život svih njenih građana, dodaju iz BDZ.

Galerija

Bonus video: