Vuković: Glavni grad doprinijeće daljem razvoju Prijestonice

"Sagovornici su se saglasili da je u obostranom interesu, a prije svega u interesu građana koje predstavljaju, da Glavni grad i Prijestonica intenziviraju saradnju u svim oblastima i zajednički nastupaju prema Vladi", kaže se u saopštenju
98 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Kašćelan, Ivan Vuković, Foto: Glavni grad
Aleksandar Kašćelan, Ivan Vuković, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 27.08.2018. 12:40h

Glavni grad doprinijeće, u skladu sa ranije ustanovljenom dobrom praksom, daljem razvoju Prijestonice, posebno uvažavajući njen istorijski značaj za Crnu Goru i crnogorski narod, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

On je danas u razgovoru sa gradonačelnikom Cetinja Aleksandarom Kašćelanom, kazao da će novim Zakonom o Prijestonici nesumnjivo početi faza intenzivnog razvoja tog grada.

Kašćelan je, kako je saopšteno iz PG Biro-a, gradonačelniku i gradskoj upravi poželjeli uspjeh u daljem radu.

"Sagovornici su se saglasili da je u obostranom interesu, a prije svega u interesu građana koje predstavljaju, da Glavni grad i Prijestonica intenziviraju saradnju u svim oblastima i zajednički nastupaju prema Vladi", kaže se u saopštenju.

To je, kako su dodali, posebno važno za projekte od zajedničkog interesa, kao što je izgradnja Bulevara kroz Donju Goricu.

Gradonačelnici su se saglasili i da je neophodno iskoristiti brojne potencijale koje pruža saradnja u okviru Zajednice opština.

Oni su, kako se navodi, razmatrali i mogućnost realizovanja važnih projekata kroz partnersko apliciranje za sredstva iz fondova Evropske unije.

Bonus video: