DPS zadovoljan rezultatima izbora

"DPS je još jednom pokazala da je najsnažnija i najsposobnija politička opcija u Crnoj Gori"
73 pregleda 15 komentar(a)
DPS proslava, Foto: Boris Pejović
DPS proslava, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.05.2014. 20:12h

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore, na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim pobjedama u 12 od 14 crnogorskih opština, uključujući i dvije gradske, u kojima su 25. maja održani lokalni izbori, saopšteno je iz te partije.

"DPS je još jednom pokazala da je najsnažnija i najsposobnija politička opcija u Crnoj Gori, te da su uspjesi koje postižemo sa svojim tradicionalnim koalicionim partnerima najbolja potvrda ispravnosti politike koju vodimo. Konstantan i snažan rast povjerenja građana koji bilježimo u većini crnogorskih opština, učvšćuje građanske, evropske i državotvorne temelje na kojima počiva ukupna politika Demokratske partije socijalista", navodi se u saopštenju.

Predsjedništvo DPS je, kako je saopšteno, konstatovalo da su građani svojim glasovima afirmisali kvalitet politike te partije na lokalnom nivou, ali "ujedno potvrdili i ispravnost ukupne državne politike koju sprovodi vlast predvođena DPS-om".

"Predsjedništvo DPS-a je oformilo tim koji će već danas inicirati razgovore sa mogućim koalicionim partnerima o postizbornoj saradnji u opštinama u kojima nijedna lista nije osvojila apsolutnu većinu, kako bi vlast bila što prije konstituisana zbog potrebe da krenemo sa realizacijom predizbornih programa koji garantuju dinamičan ekonomski i društveni razvoj", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: