Medojević od Konjevića traži informacije o postupanju policije tokom lokalnih izbora

"Angažovanje bezbjednosno interesantih lica za podršku vršenja inkriminisanih radnji je ozbiljan i bezbjednosni i politički problem"
146 pregleda 7 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nebojša Medojević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.05.2014. 12:27h

Predsjednik Pokreta za Promjene i član Odbora za odbranu i bezbjednost Nebojša Medojević zatražio je od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića

informacije o postupanju službenika policije povodom napada naoružanih lica na aktiviste PZP u Pljevljima i Podgorici na izborni dan 25.maja.

"Tokom izbornog dana u Pljevljima, aktivisti PzP su dobili dojave da se na punktovima DPS vrši plaćanja glasača, po istom modelu, koji je već u cjelosti poznat javnosti i dokumentovan materijalnim dokazima prilikom izbora u Beranama. Odbornički kandidati, funkcioneri PzP su, skupa sa našim aktivistima, pokušali da obiđu te lokacije i da izvrše uvid u radnje aktivista DPS, kako bi na licu mjesta provjerili da li se radi o ozbiljnim kršenjima izbornog postupka i vršenju krivičnih djela povezanih sa izborima i izbornim pravima građana", navodi se u zahtjevu Medojevića upućenom Konjeviću.

Dodaje se da su u Pljevljima tokom izbornog dana na više lokacija primjećene nepoznate osobe sa automobilima registarskih tablica PG, KO, i BD.

"Koja sam Vam dostavio, u kojima su primjećene bejzbol palice, oružje i novac, koje su direktno provocvirale kandidate za odbornike DF. Kada je funkcioner PzP Darko Gazdić, pošao da obiđe biračko mjesto na kome su bile primjećene koruptivne radnje, više nepoznatih lica, koji nijesu građani Pljevalja je fizički napalo Gazdića", navodi Medojević.

On je kazao da je u Podgorici grupu aktivista PzP na Koniku prilikom glasanja napalo više osoba naoružanih pištoljima.

"Jedno od tih lica, izvjesni Brano Lekić privatno obezbjeđenje Isena Gašija, funkcionera DPS na Koniku, je prema više izjava i svjedočenja naših aktivista potegnuo pištolj u pravcu Strada Turovića, Mladena Jovanovća, Miloša Klikovca i novinara Marka Milačića, kome je otuđena kamera. Prema našim saznanjima, radi se o bezbjednosno intersantnom licu, od ranije poznatog službama bezbjednosti o kome postoje operativne evidencije službi", naveo je Medojević.

On dodaje da prema informacijama kojima raspolaže, policija još nije privela nijedno lice povodom prijava u Pljevljima i Podgorici.

"Kao član Odbora za bezbjednost, obraćavam se sa zahtjevom da mi u najkraćem mogućem roku date pune informacije o postupanjima policije, sa detaljnim opisom preduzetih mjera i radnji na identifikaciji, lociranju i lišavanju slobode osumnjičenih lica, protiv kojih su podnešene krivične prijave. Angažovanje bezbjednosno interesantih lica za podršku vršenja inkriminisanih radnji na izborni dan i vršenje nasilja i ugrožavanja bezbjednosti i života funkcionera i aktivista PzP je ozbiljan i bezbjednosni i politički problem i može dovesti do pogoršavanja bezbjednosnih prilika u zemlji i veoma negativnih posledica po nastavak evroatlantskih integracija Crne Gore", zaključio je Medojević.

Bonus video: