DPS i SDP ostaju zajedno u Baru?

Opozicija je raspoložena za razgovore sa svima, sem sa DPS-om, kazao je Kalinić (DF)
21 komentar(a)
Mićo Orlandić, Foto: Radomir Petrić
Mićo Orlandić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 27.05.2014. 10:31h

Odgovor na pitanje da li će koalicija DPS-a i SDP-a, koja sada zajedno ima 21 od 37 mandata nastaviti da vlada u Baru, formalno neće biti poznat ove nedjelje, mada je po mnogima veoma izvjesna obnova koalicione saradnje.

Nosilac liste SDP-a Mićo Orlandić kazao je da su sve partijske strukture, uključujući i vrh barskog odbora, dobile sedmodnevni odmor.

"Od 3. juna, kada slavimo dan partije, počećemo pregovore o novoj vladajućoj koaliciji u Baru. Što se tiče toga ko će ubuduće imati ključeve Bara, nikada SDP nije tražio, niti će tražiti što nije zavrijedio brojem osvojenih glasova i mandata", rekao je Orlandić.

Iako je osvojio dva odbornička mandata manje, nosilac liste DPS-a Zoran Srzentić kazao je da su u toj partiji zadovoljni ostvarenim rezultatom koji "odgovara planiranom i to u uslovima kada smo išli prvi put poslije toliko godina samostalno".

"O stvaranju nove vlasti vodićemo pregovore sa onima koji dijele naša programska opredjeljenja - državnost, evroatlantske integracije, državni simboli", rekao je Srzentić.

Osim ove, po mnogima veoma izvjesne obnove koalicione saradnje DPS-a i SDP-a, poznavaocima lokalnog političkog života manje izgledan scenario svrstava SDP u novi vladajući blok sa sadašnjom opozicijom - DF ima devet, SNP tri, a Pozitivna Crna Gora i manjinska koalicija "Bošnjaci, Muslimani i Albanci" po dva mandata. Lider i nosilac liste barskog DF-a Srđan Kalinić smatra da su sve opcije i legitimne i moguće.

"Opozicija je napravila odličan rezultat u Baru i mi smo raspoloženi za razgovore sa svima, sem sa DPS-om. Očekujem da se razgovara na tu temu i sa SDP-om, da vidimo da li nešto možemo da ponudimo. Uradićemo prvo analizu o startnim pozicijama za pregovore sa SDP-om sa kojim sigurno očekujemo pregovore, bez obzira na njihovu raniju koalicionu saradnju", kazao je Kalinić.

Bonus video: