Afera "Snimak" u Pljevljima: Davali priznanice za kupljeni glas

"Pitao sam ga da nema para pošto mi trebaju i on mi je dao 50 eura“, rekao je osamdesetvogodišnji Knežević, navodeći da ništa nije potpisao nakon što je primio novac
94 pregleda 16 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock
novac, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.05.2014. 22:18h

U nastavku suđenja za aferu Snimak danas je u Osnovnom sudu u Pljevljima nekoliko svjedoka izjavilo da je primilo 50 eura na ime jednokratne novčane pomoći na dan održavanja parlamentarnih izbora 14. oktobra 2012.

Za neke od njih u spisima predmeta postoje i priznanice o primljenom novcu datirane na 14. oktobar, a većina od 29. juče salušanih svjedoka izjavila je da od Centra nikakvu pomoć nijesu tražili.

Svjedokinja Rada Šljivančanin je kazala da je jedan od optuženih za zloupotrebu službenog položaja u pomaganju Dragan Tošić na dan izbora dao 50 eura u ugostiteljskom objektu preko puta OŠ Ristan Pavlović.

Ona je kazala da je potpisala priznanicu koju joj je Tošić dao, ali da na zahtjevu Centru za socijlni rad za isplatu jednokratne novčane pomoći nije njen potpis.

Svjedok Bogdan Knežević rekao je da mu je na dan izbora Božidar Loncović dao 50 eura koga je sreo kod škole na ulici.

"Pitao sam ga da nema para pošto mi trebaju i on mi je dao 50 eura“, rekao je osamdesetvogodišnji Knežević, navodeći da ništa nije potpisao nakon što je primio novac.

Svjedokinja Sabaheta Talić rekla je da je uzela 50 eura u Centru za socijalni rad jer joj je novac bio potreban za liječenje zbog zdravstvenih problema. Iako je tvrdila da nije dobila priznanicu kada joj je uručena pomoć, ona je potvrdila da je njen potpis na priznanici datiran na 14. oktobar datum kada su 2012. održani parlamentarni izbori.

Ethem Kujović izjavio je da mu je pred izbore optuženi Sead Vesnić kući donio 50 eura i rekao da je to pomoć, koju on kako je rekao nije ni tražio. Milka Kanalić juče je u sudu spomenula tri datuma kada je primila 50 eura na ime pomoći.Prvi put je rekla da je novac dobila 5-6 dana nakon što je prošle godine dala izjavu tužiocu, potom da je novac primila u oktobru 2012, a treći put prije 10 do 15 dana. I Desimirka Maksimović je rekla da je 50 eura na ime socijalne pomoći dobila na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2012.

Sutkinja Ljiljana Popović je donijela naredbu da se na sljedeće suđenje zakazano za 13. jun privedu svjedoci koji su uredno pozvani, a nisu došli na suđenje Aleksandar Zindović, Boban Jestrović, Dragina Karadžić, Veselin Knjeginjić, Dragan Mrdak, Ajsela Saliković, Nirmila Hasanbegović i Ensal Bajrović.

Suđenje se nastavlja 13. juna saslušavanjem 11 svjedoka i vještaka Vukosava Rakonjca.

Bonus video: