Danilović: Juče je u PG bila okupacija, ali imamo šansu da napravimo vlast

"DF u kalkulacijama nema šta da izgubi. Ne očekujemo neprijatna ucjenjivanja. Na drugima je da vide koliko mogu da dobiju i koliko može da dobije ovaj grad"
85 pregleda 134 komentar(a)
Goran Danilović, DF, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, DF, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 26.05.2014. 12:49h

Imamo šansu da napravimo novu vlast u Podgorici, poručio je funkcioner Demokratskog fronta Goran Danilović.

On je kazao da nije u potpunosti zadovoljan rezultatom, jer bi se radovao da je DF jedan ili dva mandata više, ali i podsjetio da bi i tada bili upućeni na postizbornu koaliciju.

"Razgovaraćemo ovih dana o tome šta i kako treba, šta i kako je trebalo ali ne zaboravite da je juče u Podgorici bila na djelu okupacija u bukvalnom značenju te riječi...", napisao je Danilović na FB-u.

On je poručio da pregovore treba početi danas i biti što je moguće brži.

"DF u kalkulacijama nema šta da izgubi. Ne očekujemo neprijatna ucjenjivanja. Na drugima je da vide koliko mogu da dobiju i koliko može da dobije ovaj grad.

Niko od nas koji smo bili mete najcrnje kampanje Pinka M, Informera, Pobjede i TVCG nije bio na listi. Radili smo i odupirali se krvničkoj kampanji DPS-a u pozadini. Nismo ni očekivali da lagano razvlastimo nekoga ko nije na izborima u glavnom gradu smijenjen od 45. Ipak, i mandat viška je dovoljno ako ima hrabrosti. Za hrabre taj mandat je grandiozan, a kukavicama bi i nekoliko njih bilo malo. Svi bi trebali da ovo imaju u vidu...", napisao je Danilović.

Prema procjenama CDT na osnovu uzorka DPS je uzeo 28 mandata, DF 17, SNP 9, a Evropsko lice Podgorice 5 mandata.

Standardna greška na uzorku je najveća kod DPS što ostavlja značajnu mogućnost osvajanja 29 mandata, dok bi SNP u tom slučaju osvojio osam.

Bonus video: