SNP: Stijepović je bio nedostojan funkcije gradonačelnika

"S pravom se onda može postaviti pitanje na koji način je i on sam 2014. godine došao do pozicije gradonačelnika Podgorice"
959 pregleda 4 komentar(a)
Bogdan Božović, Foto: Snp.co.me
Bogdan Božović, Foto: Snp.co.me

Afera "Koverat" je pokazala da je bivši gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, bio nedostojan te funkcije, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Opozicija u Skupštini Glavnog grada napustila je današnje zasjedanje, zbog aktuelne afere Koverta.

Današnja sjednica Skupštine Glavnog grada, kako je ocijenjeno iz SNP-a je "svojevrstan nastavak afere Koverat, jer vladajuća većina želi da usvajanjem Statuta Glavnog grada na čelo mjesnih zajednica postavi partijski kadar".

"Da li je po zakonu, da li je ljudski, da li je moguće da gradonačelnik Glavnog grada bude jedan od glavnih aktera u kupovini ljudskih duša kako bi partija kojoj pripada ostala na vlasti? Podsjetiću vas da se radi o aferi "Koverat" a glavni "glumac" je bivši gradonačelnik Slavoljub Stijepović koji je u vrijeme odigravanja radnje već uveliko sjedio u fotelji prvog čovjeka grada. Logično je da se zapitamo ako je takve "stvari" činile tada, šta li se tek radilo sa našim gradom, sa novcem naših građana? S pravom se onda može postaviti pitanje na koji način je i on sam 2014. godine došao do pozicije gradonačelnika Podgorice? Da li je neko i za njega nosio koverte? Mnogo je sumnji i mnogo pitanja bez odgovora", rekao je odbornik SNP-a Bogdan Božović.

Dodao je da je SNP-a na "radnje" DPS-a ukazivao 20 godina.

"Snimak je dokaz naših tvrdnji", rekao je Božović.

On je postavio i odborničko pitanje.

"Gdje su preostalih 50.000 eura od ukupnih 97.500, ako se tvrdi da je izbornim štabovima u Zeti podijeljeno samo 47.500 eura, jer se iz snimka koje je gospodin Duško Knežević dostavio javnosti, vidi da je tadašnjem gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću predao u koverti 97.500 evra, a nedavno je jedan od funkcionera DPS-a izjavio da im je Stijepović predao smao 47.500 eura", kazao je Božović.

Bonus video: