Lekić: DPS je izgubio Podgoricu

"Naime, oni nemaju većinu, većinu imaju snage predvođene Demokratskim frontom"
66 pregleda 306 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2014. 22:39h

Notorna činjenica sa izbora u Podgorici je da je DPS sa svojim koalicionim partnerima izgubio vlast u Podgorici, poručio je lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić.

"Naime, oni nemaju većinu, većinu imaju snage predvođene Demokratskim frontom", kazao je Lekić, koji je i nosilac liste i kandidat za gradonačelnika.

On je pozvao opozicione snage da zajedno formiraju vlast. "Snage koje se bore protiv kriminala i korupcije, snage koje se bore za pravnu državu, koje se tako izjašnjavaju, cijenimo i one koji to govore i očekujemo da zajedno formiramo većinu. Imamo te brojeve", kazao je Lekić.

Na osnovu obrađenog kompletnog biračkog tijela koalicija "Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović" je osvojila 47.05% glasova, DF 28.71%, SNP 14.07%, Evropsko lice Podgorice 8.88%, a Albanska koalicija 1.29%.

Radulović: Vlast samo u koaliciji

Na obrađenih 87 odsto glasačkih listića koalicija "Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović" za sada ima 45,94 odsto glasova, DF 29,62, SNP 13,98, koalicija SDP/Pozitivna 9,32, a Albanska koalicija 1,13 osvojenih glasova.

Funkcioner DF-a Branko Radulović kazao je da podaci koje iznose drugi politički štabovi da DPS ima apsolutnu vlast nijesu tačni, već da će buduću vlast moći da se formira samo u postizbornim koalicijama.

On je kazao da će od toga zavisiti politički rejting pojedinih partija i pozvao građane da ne nasijedaju na informacije koje drugi štabovi objavljuju.

"DPS nema apsolutnu vlast, podaci koje smo iznijeli su potpuno tačni i neće se razlikovati od onih koje objavi OIK", kazao je Radulović, navodeći da će predsjedništvo SDF izaći pred novinare kada budu konačni rezultati.

Na obrađenih 62 odsto glasačkih listića koalicija "Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović" za sada ima 44,65 odsto glasova, DF 30,13, SNP 14,67, koalicija SDP/Pozitivna 9,43, a Albanska koalicija 1,12 osvojenih glasova.

Na obrađenih 34 odsto glasačkih listića koalicija "Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović" za sada ima 43,73 odsto glasova, DF 31, SNP 15, koalicija SDP/Pozitivna 9,17, a Albanska koalicija 1,01 osvojenih glasova.

Danilović: DF se takmičio na izborima i radio posao policije

Danas je DF radio dva posla: takmičio se na izborima i radio posao policije, kazao je poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović.

On je iznio teške optužbe u odnosu na regularnost današnjih lokalnih izbora.

"Kad su u pitanju Podgorica, Pljevlja i Bar, ali prije svega Podgorica - ovo nisu bili lokalni izbori, ovo je bilo rvanje. Ovako nešto od strane DPS još nije viđeno", poručio je Danilović.

Danilović se osvrnuo na incidente u Podgorici.

"Na Koniku je Brano Lekić prijetio pištoljem i ugrožavao život ljudima na biračkom mjestu, a mi i dalje ne znamo da li on šeta slobodan Podgoricom. Ovo je bio politički horor. U školi Sergije Stanić, izvjesna T.M. je tražila potvrdu od biračkog odbora da je glasala da bi dobila refundaciju za avionsku kartu. Među aktivistima DPSa koji su se krili u kolima pored biračkih mjesta, bilo je i aktivnih policajaca", kazao je Danilović.

On se zahvalio aktivistima DF-a.

"Izražavamo ogromnu, nemjerljivu zahvalnost ljudima iz DFa koji su se rvali sa jednom silom koja je toliko bahata da nemaju nikakvih obzira niti političkih principa i načela. Da nije bilo hrabrosti kojom su oni rizikovali ličnu bezbjednost snimajući i šaljući nam slike i video materijal, mi ne bismo imali dokaza za ovu sramotnu izbornu krađu."

Kaluđerović: Svi su izgledi da će opozicija ostvariti parlamentarnu većinu

Velizar Kaluđerović (SNP) je kazao da su svi izgledi da će postojeće opozicione stranke, izborne liste - SNP, DF i koalicija Pozitivna - SNP treba da ostvare parlamentarnu većinu.

On je dodao da su svi izgledi da SNP očekuje najbolji izborni rezultat u Podgorici u zadnjoj deceniji.

Galerija

Bonus video: