Đukanoviću sad bliski Pozitivna i SDP: Možemo sa njima u koaliciju u Podgorici

On je kazao da ne bi ušao u koaliciju sa Demokratskim frontom
0 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.05.2014. 16:47h

Demokratska partija socijalista će pozvati koaliciju "Evropsko lice Podgorice" u koaliciju, ukoliko ne osvoji apsolutnu vlast u Podgorici, poručio je premijer i lider DPS Milo Đukanović.

Đukanović je sinoć na konvenciji njegove partije u Podgorici napao tu koaliciju kazavši da su se "upinjali da nam objasne kako da sa građanskom podrškom dva puta od po pet odsto postanete stožer državne politike".

"Može vas za podršku zamoliti Socijaldemokratska partija, ali to je partija koja po sopstvenom priznanju zna zabasati u savez i sa nevoljnim saveznicima, pa nas ne mora iznenaditi da iskrena, časna crnogorska podrška programa te partije preko Pajovića, Medojevića, Perovića završi kod četničkog vojvode", riječi su Đukanovića sa konvencije.

On je u emisiji "Živa istina" poručio da izvršna vlast dobro funkcioniše, i da će eventualnu postizbornu koaliciju gradti sa subjektima za koje smatra da dijele iste principe.

„Valjda je to jasno, da političke vrijednosti koje okupljaju koaliciju SDP-Pozitivna su veoma slične temeljnim političkim vrijednostima za koje se zalaže DPS", navodi Đukanovića.

On je kazao da ne bi ušao u koaliciju sa Demokratskim frontom.

"Zbog idelogije na kojoj je zasnovana njihova politika i zato što bi to značilo poništavanje svih naših važnih političkih ciljeva i što je najgore, dovođenje u pitanje nečeg što mi smatramo nacionalnim interesima Crne Gore", obrazlaže Đukanović.

Đukanović je kazao da je tačno da je DPS razgovarao o prihvatljivosti kandidature Miomira Mugoše za SDP.

"Ali je DPS uvijek ostavljala otvorenu mogućnost da će nakon isteka tog mandata, Miomir Mugoša nastaviti da vrši svoju funkciju. Bilo je razgovora, nije bilo dogovora“, kazao je je Đukanović.

Bonus video: