MANS pozvala građane: Izađite na izbore, pokažite da obraz nije na prodaju

Nevladina organizacija MANS poziva građane da se odupru pritiscima i masovnoj kupovini glasova i zbog toga u velikom broju izađu na izbore
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2014. 14:05h

Nevladina organizacija MANS poziva građane da se odupru pritiscima i masovnoj kupovini glasova i da baš zbog toga u velikom broju izađu na izbore i bore se za svoje Ustavom garantovano pravo da slobodno biraju.

"U predizbornom periodu smo prikupili brojne dokaze koji potvrđuju da je i uoči ovih izbora izvršen ogroman pritisak na građane uz korišćenje već oprobanih metoda kupovine i ucjene. Zloupotrebe socijalne pomoći, partijska zapošljavanja, krediti i dotacije, predizborna ulaganja u infrastrukturu i konačno kupovina ličnih karata su nešto što je obilježilo predizborni period i kreiralo atmosferu u kojoj dio građana, posebno onih u teškoj materijalnoj situaciji, teško mogu potpuno slobodno da odlučuju", ističe se u saopštenju MANS-a.

Iz ove NVO poručuju da oni ipak, vjeruju da je većina građana slobodna i oni tu slobodu moraju pokazati tako što će u nedjelju izaći na izbore i poslati poruku cijelom svijetu da njihov obraz nije na prodaju.

"Pozivamo građane da odluku o tome koga će glasati donesu sami, lišeni svih pritisaka sa strane, brinući prije svega o svom interesu i interesu svoje djece. MANS poziva svakog slobodnog pojedinca da u nedjelju izađe na izbore, iskoristi svoj glas i slobodno izabere onoga za koga smatra da će najbolje voditi ovu zemlju. To je pravo koje je svakome od nas garantovano Ustavom ove zemlje. To je prije svega obaveza prema našoj djeci kojoj treba da postavimo primjer kako se voli svoja zemlja i kako se ona i njena budućnost ne prodaju za šaku eura. Zato poručujemo građanima Crne Gore da izađu izbore se za svoje glasove!", kazali su iz MANS-a.

Bonus video: