CDT: Građani još nijesu dobili pozive za glasanje

Birači su predstavnicima CDT-a saopštili i da u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra, pozivnice stižu djelimično, odnosno da ih neki birači dobijaju, a neki ne
64 pregleda 0 komentar(a)
Glasanje, Izbori, Foto: Arhiva "Vijesti"
Glasanje, Izbori, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.05.2014. 15:15h

Pozivi za glasanje na lokalnim izborima u Podgorici, koji će biti održani u nedjelju, do danas nijesu stigli na više lokacija na teritoriji Glavnog grad, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

Prema Zakonu o izboru odbornika i poslanika, Sekretarijat za lokalnu samoupravu koji je nadležan za biračke spiskove, dužan je da dostavlja obavještenje o izborima biračima na adresu stanovanja, najkasnije pet dana prije dana održavanja izbora.

Ekipa CDT-a je na terenu provjerila da pozivi za glasanje građanima nijesu stigli u Momišićima, u stambenim zgradama kod bivše Male pijace, na Bulevaru Džordža Vašingtona, dijelu Starog aerodroma i Zagoriča.

Birači su predstavnicima CDT-a saopštili i da u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra, pozivnice stižu djelimično, odnosno da ih neki birači dobijaju, a neki ne.

Sekretarijat za lokalnu samoupravu je prije tri dana portalu CDT-a saopštio da je obavještenja biračima odštampalo Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije i dostavilo ih Sekretarijatu u petak, 16. maja.

"Njihova dostava na adrese birača počela je u subotu, 17. maja, i vršiće se u roku propisanom Zakonom o izboru odbornika i poslanika - najkasnije pet dana prije dana održavanja izbora", navodi se u odgovoru Sekretarijata.

Bonus video: