DF: Kampanja DPS-a završava kako je i počela, skandalozno i uz zloupotrebe

Danilović je kazao da je DF morao da održi skup na otvorenom jer, kako je pojasnio, na adekvatan način nije saopšteno da je zauzet prostor Stadiona malih sportova
53 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Goran Danilović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.05.2014. 13:01h

Demokratski front (DF) protestovao je danas što će se završni predizborni skup Demokratske partije socijalista (DPS) održati u Sportskom centru Morača, ocjenjujući da se radi o zloupoterebi državnih i lokalnih struktura u partijske svrhe.

Završna konvencija koalicije Evropska Podgorica - Milo Đukanović biće održana večeras u Sportskom centru Morača u Podgorici.

Poslanik DF-a, Goran Danilović, rekao je da je taj politički savez na prethodnim parlamentarnim i predsjedničkim izborima tražio to pravo i da im je saopštavano da Sportski centar već deceniju niko ne može i nema pravo da zakupi u svrhe političke promocije.

"Kampanja DPS-a se završava onako kako je i trajala sve vrijeme- nedopustivo skandalozno i uz velike zloupotrebe. Prvi put se dogodilo da neka partija od referenduma dobije Sportski centar za završnu konvenciju", kazao je Danilović u reagovanju dostavljenom agenciji Mina.

To se, rekao je on, ipak dogodilo, "podmuklo i nekorektno i uz zloupotrebu položaja državnih i lokalnih funckionera na način koji zaslužuje svaku osudu".

Danilović je kazao da je DF morao da održi skup na otvorenom jer, kako je pojasnio, na adekvatan način nije saopšteno da je zauzet prostor Stadiona malih sportova.

"U svakom slučaju, prevare, sitne manipulacije, nekorektnost i zloupotreba opštinskih državnih struktura DPS-u neće pomoći. Mogu da dovode, kao što će to večeras učiniti i kamionima i autobusima i avionima, ali oni su u Podgorici poražena strana", rekao je Danilović.

Prema njegovim riječima, one koji su kršili zakon, pravila javnih ustanova i preduzeća, zloupotrebljvali položaj u korist partije čeka odgvornost pred nadležnm, jer su, smatra on, uradili nedopustivu stvar.

Bonus video: