ELPG: Čuvajmo simbol po kome je Podgorica dobila ime

Kod kapije na ulazu u Goricu postavljen je pano sa stikerima na kojima su građani mogli da napišu u šta se sve drugo može uložiti novac planiran za izgradnju tunela
60 pregleda 1 komentar(a)
Gorica, akcija, Foto: ELPG
Gorica, akcija, Foto: ELPG
Ažurirano: 22.05.2014. 12:15h

Koalicija Evropsko lice Podgorice organizovala je danas u podne akciju "Tunel Gorica".

Kod kapije na ulazu u Goricu postavljen je pano sa stikerima na kojima su građani mogli da napišu u šta se sve drugo može uložiti novac planiran za izgradnju tunela.

“Gradski park Goricu vidimo kao zeleno srce Podgorice. Ne smijemo dozvoliti devastiranje simbola po kome je Podgorica dobila ime. Glavni grad može bolje iskoristiti 11 miliona eura planiranih za izgradnju tunela, taj novac se može iskoristiti za izgradnju novih vrtića, Doma starih ili davno obećanih bazena… ” istakao je dr Đorđe Suhih, kandidat za odbornika koalicije.

“Cilj akcije je bio da pokažemo koliko bi izgradnja tunela, na "zelenim plućima" našeg grada, ugrozila život građana Podgorice, Takođe, želimo da kroz privatno-javno partnerstvo građanima vratimo teniske terene pod Goricom koji su nekada služili sportistima i rekreativcima”, kazao je kandidat za obornika Luka Rakčević.

Bonus video: