Medojević u Beogradu: Parlamentarnom saradnjom protiv nepogoda

Medojević je, kako navode, posjetom Beogradu još jednom "dokazao neistinitost optužbi zbog navodnih zluradih komentara na društvenim mrežama"
20 komentar(a)
Nebojša Medojević, Veroljub Arsić, Foto: PzP
Nebojša Medojević, Veroljub Arsić, Foto: PzP
Ažurirano: 22.05.2014. 11:37h

Parlamentarna saradnja zemalja regiona u cilju zaštite od elementarnih nepogoda mogla bi da bude jedan od ključnih faktora za njihovo sprečavanje, ocijenili su poslanik Skupštine Crne Gore Nebojša Medojević i potpredsjednik Narodne skupštine Srbije Veroljub Arsić na sastanku u Beogradu, saopšteno je iz Pokreta za promjene.

Medojević je na sastanku predložio da se ovakav saradnje uspostavi na nivou Odbora za obranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine i Odbora za bezbijednost i odbranu Skupštine Crne Gore, čiji je on član, kao i kroz saradnju poslanika zemalja u regionu u okviru parlamentarne dimenzije procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

Arsić je ocijenio da je saradnja po ovom pitanju od zajedničkog interesa za sve zemlje regiona i rekao da je za sprječavanje elementarnih katastrofa ovakvih razmjera neophodan dobar sistem obavještavanja i saradnje nadležnih službi.

Sagovornici su uvjereni da će pokretanje parlamentrane saradnje zemalja regiona podstaći vlade zemalja da se ovo pitanje uredi na najvišem državnom nivou kroz saradnju vladinih sektora nadležnih za vanredne situacije.

Iz PzP navode da je Medojević izrazio najdublje žaljenje zbog elementarne katastrofe koja je zadesila Srbiju, te da je posjetom Beogradu još jednom "dokazao neistinitost optužbi zbog navodnih zluradih komentara na društvenim mrežama, a koji je više nego očigledno zloupotrijebljen u svrhu kampanje uoči lokalnih izbora u Crnoj Gori".

Bonus video: