Tivatska opozicija: Ne dajte glas SDP-u, to su sluge DPS-a

Ujedinjena opozicija Tivta o postupku socijaldemokrata koji su nastavila “brak” sa DPS u zamjenu za nove funkcionerske fotelje
18 komentar(a)
Ivan Novosel, Foto: Siniša Luković
Ivan Novosel, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.05.2014. 12:40h

Ujedinjena opozicija Tivcta koju čine NOVA, SNP, HGI, PzP, LIGA, DSS, SSR i nezavisni odbornik Miomir Abović oglasila se saopštenjem nakon što je na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta tajnim glasanjem, za novog gradonačelnika Tivta izabran Ivan Novosel (DPS).

Za njega je glasalo 17 odbornika DPS, 5 odbornika SDP koja se do nedavno nije bila “oduševljena” Novoselovom kandidaturom, kao i jedan odbornik opozicije. SDP je Novosela na kraju podržala nakon političke trgovine u kojoj su socijaldemnokrate od DPS dobile mjesto predsjednika lokalnog parlamenta, a zadržaće i mjesto potpredsjednika Opšštine koje je SDP i ranije pokrivala.

Uz napomenu da još jednom građanima Tivta i Crne Gore žele da skrenu pažnju “na političku dvoličnost SDP-a Crne Gore”, ujedinjena tivatskla opozicija je saopštila da to najbolje dokazuje ponašanje OO SDP Tivta od momenta isticanja mandata prethodnom gradonačelniku Draganu Kankarašu do prekjučerašnje sjednice SO.

“Dok na državnom nivou SDP izigrava opoziciju u vlasti, na opštinskom nivou njihov status generalno nije jasan- nikad se, naime, iz njihovih izjava i predizbornih poruka sa sigurnošću ne može predvidjeti hoće li, i u kojoj opštini, ući u koaliciju sa DPS-om ili sa jasno profilisanom crnogorskom opozicijom.

Najbolji dokaz za to je posljednja sjednica Skupštine Opštine Tivat i čitav period pogađanja između SDP-a i DPS-a koji joj je prethodio; na sjednici SO Tivat, naime, upravo zahvaljujući glasovima odbornika SDP-a za predsjednika opštine Tivat izabran je kandidat DPS-a Ivan Novosel.

Time je SDP još jednom pokazao da mu nije stalo ni do čega drugog ( a ponajmanje do boljitka Tivta), sem do sticanja novih upravnih funkcija i privilegija u vlasti", saopštila je ujedinjena opozicija Tivta.

Nezavisni odbornik Miomir Abović i njegove kolege iz klubova odbornika NOVE, SNP, HGI, LIGE, PzP, SSR i DSS “opominju sve opoziciono orijentisane birače, i uopšte ljude kojima je iskreno stalo do napretka Crne Gore, da u Podgorici, koja je po broju birača najveći i za dalju sudbinu Crne Gore nesumnjivo najvažniji crnogorski grad, a isto tako i u ostalim crnogorskim opštinama u kojima se u nedjelju održavaju lokalni izbori, nipošto ne daju glas SDP-u ili koaliciji čiji je SDP konstituent.”

“Jer, glas dat SDP-u je glas sa velikom izvjesnošću glas dat DPS-u", konstatovala je ujedinjena tivatska opozicija koja se međutim, nije oglašavala u vezi činjenice da je jedan od njenih pripadnika, uprskos zvanično potpisanoj podršci kandidatuiri za gradonačelnika Vladimira Arsića (PzP), na kraju na tajnom glasanju, zaokružio ime kandidata DPS Ivana Novosela.

Bonus video: