Stijepović posjetio SUBNOR: Spomenik Partizanu borcu treba da sija

Stijepović je izrazio spremnost da u saradnji sa udruženjima boraca, radi na očuvanju i rekonstrukciji spomenika
53 pregleda 10 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Zrelonaprijed.me
Slavoljub Stijepović, Foto: Zrelonaprijed.me
Ažurirano: 21.05.2014. 11:45h

"Spomenik Partizanu borcu na Gorici je simbol pobjede nad fašizmom, vječna vatra koja sija za sva vremena i ja sam siguran da ćemo učinjeti sve da tako bude i u narednom periodu. To je naša potvrda antifašizma i to je temelj naše prošlosti i naše budućnosti", rekao je Slavoljub Migo Stijepović, nosilac liste koalicije "Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović" prilikom današnjeg susreta sa članovima Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista u Podgorici.

"Spomenik Partizanu borcu na Gorici treba da sija. On je bio i ostaće jedan od simbola naše Podgorice. I ja vam dajem riječ da ćemo učinjeti sve da se on rekonstruiše i da bude ono što jeste, slobodarsko svetilište i ono što će biti simbol Podgorice", dodao je Stijepović.

U razgovoru sa članovima udruženja, Stijepović je izrazio spremnost da u saradnji sa udruženjima boraca, radi na očuvanju i rekonstrukciji spomenika koji danas predstavljaju simbol naše istorije, i da na taj način radimo na očuvanju tekovina narodnooslobodilačkog rata i da zajedno gradimo novu, modernu, evropsku Podgoricu.

Stijepović je izrazio svoje zadovoljstvo što se susreo sa članovima SUBNOR-a, ljudima koji baštine tekovine antifazma u Crnoj Gori i potvrdio uvjerenost u njihovu podršku i buduću saradnju.

Bonus video: