NOVA: Napad u Tuzima je smišljena akcija političke policije

Taj napad, naveo je, direktna je poruka liderima SDP-a i Pozitivne, Ranku Krivokapiću i Darku Pajoviću
51 pregleda 2 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2014. 15:56h

Napad na kandidata odboričke liste Evropsko lice Tuzi, nije pojedinačni incident, već smišljena akcija političke policije čije su aktivnosti godinama usmjerene protiv opozicije, saopštili su iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Kandidat Pozitivne Crne Gore na odborničkoj listi Evropsko lice Tuzi, Amer Šabotić, napadnut je u ponedjeljak uoči početka tribine na sportskom poligonu u tom mjestu, a mediji su objavili da je policija nakon incidenta privela Mersudina Hadžajlića i Saldina Hota, aktiviste Demokratske partije socijalista.

Oni su danas negirali da su nasrtali na pripadnike koalicije Evropsko lice u Karabuškom polju, i da su učestvovali u bilo kakvom fizičkom obračunu.

Portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović smatra da nakon informacije o prebijanju odborničkih kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore, ne postoji niko u toj koaliciji ko bi mogao otići u savez sa Demokratskom partijom socijalsita (DPS).

“Nasilje u izbornom procesu nije dozvoljeno, i oni koji su prozivali DF da je navodno upadao po kućama, otimao od korupcionaša DPS-a novac i spiskove za podmićivanje, u Tuzima su pokazali pravo lice kada su pretukli i ponizili koaliciju SDP-a i Pozitivne”, kaže se u saopštenju Vučurovića dostavljenom agenciji MINA.

Taj napad, naveo je, direktna je poruka liderima SDP-a i Pozitivne, Ranku Krivokapiću i Darku Pajoviću.

“Da će nasilnici iz DPS-a i organizovane kriminalne bande povezane sa Đukanovićevom partijom i ubuduće maltretirati i ponižavati predsjednika parlamenta i jednog od opozicionih poslanika Pajovića, ako pokušaju da se odvoje od DPS-a”, naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, DPS istovremeno pokušava da pošalje poruku biračkom tijelu da su SDP i Pozitivna, kao i njihovi lideri, “najobičniji strankoidi i figurice koje se nalaze u gravitacionom polju DPS-a i sa kojima Đukanović i njegova partija mogu da raspolažu kako god žele.”

“Najnoviji napad u Tuzima nije pojedinačni incident, već smišljena akcija političke policije čije su aktivnosti godinama usmjerene protiv opozicije, a ta politička policija DPS-a je dobila zadatak od Đukanovića da uplaši Krivokapića, Pajovića i vodeće ljude u SDP-u i Pozitivnoj”, smatra Vučurović.

On vjeruje da će Krivokapić i Pajović pronaći dovoljno lične hrabrosti da ne podlegnu ucjenama i pritiscima Đukanovića i DPS-a koji, kako je kazao, žele da ih ponize kao ljude i političare.

“Sve ukazuje na to da cilj DPS-a nijesu bili odbornički kandidati SDP-a i Pozitivne iz Karabuškog polja nego direktno Krivokapić, Konjević i Pajović za koje imaju procjenu da ih mogu uplašiti. Ovo namjerno rade u Podgorici, jer pretpostavljaju da nešto slično ne bi mogli uraditi naprimjer Šaboviću u Plavu ili nekom drugom”, kazao je Vučurović.

Bonus video: