Milić: DPS i SDP glume rat u vlasti

„Ne smijemo da dozvolimo da ikoga prevare u Crnoj Gori. Oni su ista ekipa i ne zaslužuju ni od koga podršku“
8 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Srđan Milić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.05.2014. 20:53h

Lider SNP-a Srđan Milić izjavio je u Pljevljima da DPS i SDP fingiraju sukobe i da „glume rat u vlasti“ te da ta ista ekipa ni od koga ne zaslužuje podršku.

„Ne smijemo da dozvolimo da ikoga prevare u Crnoj Gori. Oni su ista ekipa i ne zaslužuju ni od koga podršku“, rekao je Milić na konvenciji koalicije SNP-a i Pokreta za Pljevlja. Konvencija u Pljevljima počela je minutom ćutanja za postradale u katastrofalnim popalavama u Srbiji i BiH i nekadašnjem predsjedniku SRJ Dobrici Ćosiću

On je na primjeru Gusinja i Rožaja i potpredsjednika partija Rifata Rastodera i Svetozara Marovića objasnio Pljevljacima da DPS i SDP fingiraju sukobe i da „glume rat u vlasti““, jer u Gusinju nastupaju zajedno, a u Rožajama gdje izlaze odvojeno optužuju jedni druge.

"U Gusinju smo zajedno na listi sa partijom Rusmira Laličića koji je dominantno obezbijedio da Gusinje bude Opština i sa Liberalanom partijom. Protiv nas su zajedno DPS, SDP i BS. Na njihovoj promociji dođe i govori filozof iz Budve Svetozar Marović koji šalje poruku sad moramo zajedno protiv ovih četnika. Dođe Rifat rRastoder i kaže podržava Sveta Marovića i sad moramo zajedno a se borimo.

Poslije dva sata imaju promociju u Rožajama, gdje idu odvojeno. Kada Marović kaže sve što je loše u ovoj Crnoj Gori to je SDP a Rifat Rastoder kaže nemojte glasati za DPS jer su oni zlo ove zemlje. Ko ostane pametan poslije njih dvojice uspio je“, rekao je Milić.

Milić je poručio Igoru Lukšiću koji se bavio nedavno „ njegovim putovanjem u Moskvu bavio da će i njemu i, i njegovom šefu obezbijediti pozivnice za vojnu paradu u glavnom gradu Rusije, iduće godine, povodom 70 godina zajedničke borbe protiv fašizma.

„Ali da ne zaborave, Rusi ne vole izdajnike“, rekao je Milić.

Stanić: Nije zrelo već skoro trulo

Neka je vječna od 25. maja slobodna Crna Gora i neka je vječna Srbija sa Kosovom i Metohijom i bratska Rusija rekao je Lider Pokreta za Pljevlja Novica Stanić.

Aludirajući na slogan DPS za predstojeće izbore kazao da nije zrelo već prezrelo, skoro trulo, pa vonja na fašizam i korupciju.

"Zar ne vonja na fašizam progon srpskog jezika kojim govori najveći broj građana Crne Gore. Zar ne vonja na fašizam progon sveštenika SPC i zar ne vonja na fašizam njihova namjera da promijene ulice Kralja Petra I i Nikole Pašića. Vjerujem da će glavnoj ako ne daj bože podari dati ime svog gospodara Mila Đukanovića, a Nikole Pašića brata mu Aca“ rekao je Stanić pozivajući Pljevljake da „25.maja otresu prezrelo i natrulo voće“.

Nosilac liste Miloje Pupović ocijenio je da su predstojeći izbori „demokratska bitka za Pljevlja“.

Vjerujem da smo bolji i da ćemo je dobiti“rekao je Pupović

Bonus video: