Mladi DF Kolašin: Cent za javni dug opštine

“Kolašin je prezadužen. Građani moraju da znaju da dug lokalne samouprave koji je stvorila vladajuća koalicija Grupe građana i DPS-a iznosi preko 14 miliona eura"
71 pregleda 2 komentar(a)
DF Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
DF Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.05.2014. 16:19h

Mladi Demokratskog fronta (DF) u centru Kolašina održali su performans “1 cent za javni dug opštine”. Cilj performansa je , kako su kazali, ukaže građanima koliki je u stvari dug Opštine i šta to znači za nove generacije koje dolaze.

“Kolašin je prezadužen. Građani moraju da znaju da dug lokalne samouprave koji je stvorila vladajuća koalicija Grupe građana i DPS-a iznosi preko 14 miliona eura, iako lokalni čelnici govore da je taj dug manji. Mi smo organizovali akciju u kojoj pozivamo sugrađane da simboličnim jednim centom i kupovinom kolača, pomognu u smanjenju javnog duga, jer svako novorođeno dijete našem gradu po automatizmu je zadužena za 1500 eura", kazala je Neda Bogavac iz DF.

Prema njenim riječima, sav novac koji prikupe mladi tog političkog saveza biće odnesen, kako je rekla predstavnicima “odlazeće kolašinske vlasti”.

Uz taj performans mladi DF su sugrađanima s kojima su razgovarali objašnjavali na koji način da pošalju novčanu pomoć ugroženima u poplavama u regionu.

Bonus video: