Đurović: "Za evropski Danilovgrad" jedini je jasan i konkretan program

"Netačno je da sam pošao iz Danilovgrada i dalje živim u Danilovgradu", kazao je Đuranović
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2014. 16:01h

Program koji nudi koalicija "Za evropski Danilovgrad - Milo Đukanović", jedini je sadržajni, sasvim realni, konkretni, jasni i održivi program, za razliku od svih drugih, koje nude ostale izborne liste. To građani Danilovgrada znaju da prepoznaju, prepoznavali su do sada, kazao je na predstavljanju izbornog programa koalcije DPS-a i Liberalne partije predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Miodrag Đurović.

Istakao je da građani to znaju da prepoznaju i da će zbog toga koaliciji "Za evropski Danilovgrad" i na ovim izborima dobiti podršku građana.

"To već vidimo i saznajemo sa terena od većine građana, što pokazje da ćemo na ovim izborima osvojiti većinu", kazao je on.

Aktuelni predsjednik opštine i nosilac liste koalicije DPS-a i LP Branislav Đuranović kazao je da su već obezbjeđena sredstva za rekonstrukciju puta Spuž- Pričelje.

"Tender je završen i radovi treba da počnu brzo. To je investicija od oko 200.000 eura", kazao je Đuranović najavljujući početak rekonstrkcije puta Sekulići - Pažići i uređivanje užeg gradskog jezgra i rješavanje problema gradskog groblja.

"Planiramo da radimo vržegrmački, bandićki i drugu fazu zagaračkog vodovoda i vodovod komunice Novo Selo", kazao je Đuranović.

Đuranović je, odgovarajući na pitanja novinara, vezana za kritiku opozicije, upućenu na račun toga što aktuelni predjsednik opštine uporno potencira da je Danilovgrad grad u koji se dolazi, a da je za sebe obezbjedio stan u Podgorici, kazao da nije otišao iz Danilovgarada.

"Netačno je da sam pošao iz Danilovgrada i dalje živim u Danilovgradu. Ovdje imam stan koji plaćam i mislim da je bila ružna čitava ta pisanija, da predsjednik opštine nema svoj stan. Hvala onima koji su mi pomogli oko toga. Ja i dalje živim u ovom gradu i ovo je moj grad", kazao je on.

Na predstavljanju programa govorili su odbornički kandidati Zorica - Beba Kovačević, Svetozar Domazetović i Aleksandar Pavićević.

Kovačević je najavila otvaranje službe Hitne medicinske pomoći u Spužu, Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, ali i rad u dvije smjene u mjesnim ambulantama.

"Usvojićemo akcioni plan za mlade i time stvoriti uslove za otvaranje servisa za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju", kazala je ona.

Kovačević je, na pitanje "Vijesti" da li najava dnevnog centra znači da je projekat izgradnje kuća za djecu sa posebnim potrebama, koju su prije par godina dogovorile državna i lokalna vlast, a koju je sa 400.000 eura htjela pomoći i Ambasada SAD u Crnoj Gori propao, kazala da će na to pitanje odgovoriti Đuranović.

Kovačević je najavila otvaranje službe Hitne medicinske pomoći u Spužu, Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, ali i rad u dvije smjene u mjesnim ambulantama

"Usvajanjem akcionog plana za mlade i djecu sa posebnim potrebama stvaramo uslove da možemo da krenemo u kandidovanje tog projekta. Založiću se, kao kandidat za odbornika da na prvim narednim sjednicama lokalnog parlamenta uradimo ovaj projekat i stvorimo uslove da tokom 2015. godine u kapitalnom budžetu budu obezbjeđena sredstva za izgradnju dnevnog centra. Da li je propalo ili ne, predsjednik je tu da odgovori", kazala je ona.

Đuranović je rekao da taj projekat nije direktno išao preko lokalne uprave, ali da misli da je to i dalje aktuelno.

Aleksandar Pavićević je najavio rekonstrukciju zgrade Centra za kulturu i stvaranje prostora za nove kulturne i sportske sadržaje, te otvaranje savremene biblioteke, internet centra i čitaonice.

"Izgradićemo pomoćni teren za FK 'Iskra', iskazati potrebu za novom sportskom dvoranom u našem gradu, i za pomočnim terenom FK 'Zore'", kazao je Pavićević, najavljujući pomoć svim sportskim kolektivima u gradu.

Domazetović je kazao da je po parametru stepena konkurentnosti Opština Danilovgrad se nalazi među šest najrazvjenijih opština u Crnoj Gori.

"To su Budva, Tivat, Podgorica, Kotor, Žabljak i Danilovgrad...Stopa nezaposlenosti je dva odsto niža od državnog prosjeka", kazao je Domazetović.

"Normalno da nas podržava Vlada za koju smo mi glasali"

U programu koalicije "Za evropski Danilovgrad - Milo Đukanović", na stranici rezervisanoj ta obrazovanje, napisano je da su "svjesni da se na znanju i obrazovanju zasniva prosperitet društva" i da su "zato, rekonstruisali Osnovnu školu 'Njegoš' u Spužu".

Rekonstrukcija te i još nekoliko osnovnih škola izvedena je u okviru projekta "Program energetske efikasnosti u javnim zgradama", za čiju realizaciju je zaduženo Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Ministarstvom prosvjete. Sredstva za realizaciju tog projekta su obezbijeđena na osnovu ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, potpisanog između Njemačke razvojne banke i Vlade Crne Gore.

Na pitanje "Vijesti", koliko je novca opredjeljeno za rekonstrukciju spuške škole iz opštinskog budžeta, obzirom na to da je taj projekat upisan u program lokalnog DPS-a, Đuranović je kazao da se raduje rekonstrukciji škole.

"Mi smo vlada. Mi smo, Opština i Vlada jedno isto. Nas je Vlada podržala oko ovog programa isto kao što smo sad najavili da ćemo rekonstruisati Osnovnu školu 'Vuko Jovović', po istom principu. Normalno da nas podržava Vlada za koju smo mi glasali, opcija DPS-a koja će i ovog puta apsolutno pobjediti, nema nikakve dileme", kazao je Đuranović.

Na pitanje novinara da pojasni koliko je novca izdvojeno iz opštinskog budžeta, Đuranović je pitao "zašto ne pitate koliko je PDV-a uzeto iz Danilovgrada za 570 novootvorenih firmi".

"Da li je to iz budžeta Danilovgrada ili Vlade mislim da je sasvim svejedno. Bitno je da se to radi u Danilovgradu", kazao je on, pojšnjavajući da je novac za rekonstrukciju izdvojila Vlada.

Galerija

Bonus video: