Vučelić: Lekić je samo formalni kandidat za gradonačelnika

Vučelić je kazao da Lekić "u cijeloj kampanji nije ni dvije rečenice potrošio o Podgorici, osim kada je priželjkivao reprizu beranskog scenarija"
35 komentar(a)
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Vladan Vučelić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2014. 11:07h

Odluka Miodraga Lekića da ne učestvuje na sučeljavanju Javnog servisa je neoboriv dokaz da direktno ignoriše građane Podgorice i da je on samo formalni kandidat za gradonačelnika, saopštio je Vladan Vučelić, predsjednik Odbora DPS Glavnog grada.

Učešće Miodraga Lekića na sučeljavanju nosilaca lista za izbore u Podgorici, zakazanom za sjutra na Televiziji Crne Gore, pod znakom je pitanja jer Demokratski front, između ostalog, smatra da je TVCG u ime DPS-a trebalo da pozove premijera Mila Đukanovića a ne Slavoljuba Stijepovića, saznaju “Vijesti”.

TVCG je navodno na sučeljavanje pozvala “nosioce lista”, a prema tumačenju DF-a nosilac liste “Za evropsku Podgoricu - Milo Đukanović” je premijer, kao što su to Lekić na listi Fronta, Dragan Bogojević na listi Evropsko lice Podgorice i Aleksa Bečić u ime SNP-a, rekao je “Vijestima” izvor iz vrha DF-a.

Iz DF-a su, pored ostalog, zahtijevali da sučeljavanje bude narednog petka, neposredno uoči izborne šutnje. Kao glavni razlog za nepojavljivanje Lekića u studiju TVCG, kako navode iz Fronta, je glavna konvencija Fronta za izbore u Baru u ponedjeljak uveče, koja je zakazana prije nego što je stigao poziv za sučeljavanje na RTCG.

Vučelić je kazao da Lekić "u cijeloj kampanji nije ni dvije rečenice potrošio o Podgorici, osim kada je priželjkivao reprizu beranskog scenarija".

"Nema program, zato izbjegava duele. Na skupovima govori samo o visokoj politici, a o potrebama Podgorice niti što zna, niti što govori. Ponižavanje građana Glavnog grada je nedopustivo, a upravo se na to svela kampanja takozvanog kandidata za gradonačelnika. Ispod nivoa mu je da priča o lokalnim temama. I građanima će biti ispod nivoa da glasaju za njega. Izgovor da se istovremeno sa TV sučeljavanjem održava njihov promotivni skup u Baru je deplasiran. Poziv za učešće na debatu su svi dobili još prošlog mjeseca. Imali su dovoljno vremena da prilagode kampanju, kao što smo to uradili mi, a vjerujemo i ostali učesnici izbora, osim Fronta", kazao je Vučelić, dodajući da "ako je Lekiću važnije da govori o Baru, nego o Podgorici, neka samo izvoli".

"To je sasvim legitimno. Ideja da na sučeljavanje poturi nekog od svojih saradnika, poput Andrije Mandića ili Nebojše Medojevića nije korektna, pa i ako su njih trojica u političkoj ravni isti. Između ko zna koga, jer DF još nije predstavio pravog kandidata, i čovjeka koji je spreman da radi 24 časa dnevno u korist građana, izbor je više nego jasan", rekao je Vučelić.

Prvo sučeljavanje kandidata na TVCG bilo je zakazano za 5. maj, ali ni ono nije održano. Nakon toga su Lekićev i Bogojevićev štab razmijenili optužbe sa javnim servisom oko toga ko je za to odgovoran.

Bonus video: