Kalač: Za četiri godine uložićemo u Rožaje više od 20 miliona eura

Po Kalačevom mišljenju aktivisti Bošnjačke stranke iz Rožaja se nedolično ponašaju
182 pregleda 22 komentar(a)
Nusret Kalač, Foto: DPS
Nusret Kalač, Foto: DPS
Ažurirano: 17.05.2014. 19:25h

Nosilac liste "Za evropsko Rožaje – Milo Đukanović" Nusret Kalač na današnjem promotivnom skupu u Bašči ocijenio je da Baščani imaju puno razloga ovoga puta da budu uz DPS.

"Uradili smo u Bašči koliko smo mogli. Sada imamo plan da rekonstruišemo putni pravac prema Bašči, asfaltiramo put za Grižicu i da učinimo još dosta toga što će značiti da se i na ovom području bolje živi. Sa vama nas vežu lična i porodična prijateljstva i kumovske veze iako neki pokušavaju s podmetanjima da prema vama imamo loš odnos. Naprotiv, svih ovih godina kada je bilo teško, s Baščanima smo se razumjeli oko toga da treba da dijelimo zajedničku budućnost. Ovo je izbor između dvije politike, politike zaostalosti i prošlosti i politike koju predstavlja DPS,a to je politika budućnosti", kazao je Kalač.

On tvrdi da jedino DPS ima valjan, ostvariv izborni program koji se oslanja na izvjesne izvore finansiranja.

"Tim programom je predviđeno da se za četiri godine uloži preko 20 miliona eura. Takođe, da je predviđen ambiciozan program razvoja seoskog područaja – oko 60 kilometara asfaltnih puteva, vodovodi, bolje snabdijevanje električnom energijom... Ukoliko pobijedimo, asfaltiraćemo put za Lučice, sagraditi poligon malih sportova, ubrzo će početi rekonstrukcija puta Rožaje- Lučice – Bašča. Završićemo i obaveze u vezi kompletiranja sadržaja škole u Lučicama. Naš program se zasniva na istini i budućnosti i nema dileme oko izvršavanja preuzetih obaveza", rekao je Kalač.

Po Kalačevom mišljenju aktivisti Bošnjačke stranke iz Rožaja se nedolično ponašaju.

"Vaša podrška nam je potrebna i zbog toga da zaustavimo ono što se ovih dana dešava po Rožajama. Mislim na nedolično ponašanje aktivista Bošnjačke stranke. Zabrinut sam zbog takvih dešavanja i treba dobro da se zamislimo kako ćemo glasati da se poslije 25. maja ne bismo kajali. Imam obavezu da se borim protiv takvih Rožaja kakvo do sada nijesam poznavao. Bez ikakvog osnova je priča naše konkurencije da kad dođu na vlast da će dovesti investitore i oživjeti fabrike. U oktobru su obećali oživljavanje „Gornjeg Ibra“, Lamelirnice, farme, junice, i šta sve ne i ništa od toga nijesu izvršili. Sada obećavaju nekakvu fabriku stolica gdje će se navodno zaposliti 400 ljudi. I od toga ništa. Ljudi koji u njihovo ime sjede u Vladi ne treba da pružaju ruku za pomoć, već treba da imaju konkretnu aktivnost za razvoj", kazao je Kalač.

Murić: Kod nas ima mjesta za sve

Šefkija Murić, predsjednik Opštinskog odbora, pozvao je građane da se pridruže pobjednicima jer je uvjeren da će DPS pobijediti na ovim lokalnim izborima.

"Nijedna druga partija nije za vas ništa učinila, jedino DPS i lokalna vlast na čelu sa Nusretom Kalačem. Drugi su vam obećavali i prevarili vas. Mi ne želimo da vas dijelimo, da vas svađamo. Treba da budete zajedno i poslije 25. maja. Kod nas ima mjesta za sve ljude, bez obzira na vjeru, naciju i druge razlike. Mi smo partija multietničkog sklada", istakao je Murić.

Duško Garović, govoreći o prednosti programa i djelovanja DPS, rekao je da je jedan od onih koji znaju da prepoznaju kvalitet ove partije na čelu sa Kalačem

Novica Radević je uvjeren da DPS, kao jaka i moćna partija, ulazi i izaćiće iz ovih izbora kao pobjednik.

Odbornički kandidar Nevena Garović je naglasila da DPS ima ambiciozan program koji pruža šansu svima, a naročito mladima.

Emir Kuč je naglasio važnost predstojećih izbora zbog toga što se na njima trasiraju razvojni pravci i grada i sela. Zatražio je od svojih rođaka u Lučicama da podrže DPS, obećavajući podršku svom selu u svakoj prilici.

Redžo J. Kuč je sadašnju izbornu atmosferu poredio sa vremenom raspada bivše Jugoslavije, rekavši da je vrlo važno da se DPS očuva na vlasti u Crnoj Gori, ističući zasluge Mila Đukanovića.

Džema Kuč se javno izvinio aktivistima i članovima DPS što je, kako je kazao, dvadest godina bio u zabludi dok je bio član Bošnjačke stranke.

Obećao je svoju i podršku brojne porodice DPS na predstojećim lokalnim izborima.

Bonus video: