Tužilaštvo: Vasović se šalio sa kupovinom ličnih karata

Iz MANS-a su saopštili da ja tužilaštvo prevazišlo sve portparole DPS-a i u potpunosti srozalo instituciju državnog tužioca
65 pregleda 47 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2014. 20:44h

Osnovno državno tužilaštvo ocijenilo je da da ne postoji osnovana sumnja za pokretanje krivičnog postupka protiv Predraga Vasovića zbog navodnog ugovaranja kupovine ličnih karata uoči lokalnih izbora.

Vasović je razgovarao sa osobom koja se predstavila kao Dragoljub Boljević, i pitala da li može da proda nekoliko ličnih karata i koliko novca će dobiti za to.

Iz Tužilaštva su naveli da je Vasović saslušan u svojstvu svjedoka i da nije sporio da je razgovor čiji je transkript objavljen obavio, ali i da “tvrdi da se on zapravo šalio”, te da je i poslao poruku Boljeviću obavještavajući ga da je sve bilo šala.

Dan: Za ličnu kartu 90 eura. DPS: Osobe koje vode razgovor nemaju veze sa nama>>>

Iz Tužilaštva je saopšteno i da Vasović tvrdi da je telefon i SIM karticu sa kojih je obavljen razgovor uništi.

Audio zapis razgovora objavio je MANS, za koji je tužilaštvo ocijenilo da je odbila da pomogne u rasvjetljavanju događaja.

MANS je, naveli su iz Tužilaštva, odbio da pruži tražene informacije o identitetu Boljevića, te se nije moglo utvrditi da li je dogovor između ova dva lica i realizovan, a što je odlučna činjenica za postojanje krivičnog djela.

MANS: Tužilaštvo prevazišlo sve portparole DPS-a

Iz MANS-a su saopštili da ja tužilaštvo prevazišlo sve portparole DPS-a i u potpunosti srozalo instituciju državnog tužioca konstatacijom da ne mogu krivično goniti aktere brutalne političke korupcije jer su se samo šalili da se bave tim krivičnim djelima.

"Konstatacija da Predrag Vasović "nije kriv" jer se "šalio", a pritom je u toj "šali" uništio i sim karticu i telefon sa kojeg je dogovarana kupovina ličnih karata, pokazuje do koje mjere je tužilaštvo spremno da se sprda sa građanima ove zemlje u pokušajima da se prikrije očigledna i bezočna kupovina ličnih karata", saopšteno je iz MANS-a.

"Ovako brutalna politizacija institucija i izvrgavanje ruglu Ustava i zakona predstavlja jasan pokazatelj spremnosti sistema da se izbori protiv političke korupcije. Ostaje nam samo da zaključimo da se tužilaštvo sprda javnosti praveći sebe neznavenim do nivoa koji vrijeđa inteligenciju svakog građanina Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.



Bonus video: