Pozitivna: Deceniju predstavljate simbol neuspješnosti

"Da ste zaista ekspert u opozicionoj borbi, dosad biste imali vlast, a to očigledno nije slučaj"
71 pregleda 35 komentar(a)
Pozitivna CG, Foto: PCG
Pozitivna CG, Foto: PCG
Ažurirano: 16.05.2014. 13:53h

Iz Pozitivne Crne Gore odgovarajući funkcioneru Demokratskog fronta Koči Pavloviću naveli su da umjesto da se DF "izvini za krađu mandata Pozitivne, a što bi bilo najmanje od onoga što može da učini, ne osvrćući se na činjenice, koje nikako ne mogu biti sporne, negira razum, pozivajući se na isti, i služi se etiketama, koje nemaju nikakve veze sa činjenicama".

Tako je prosto prepoznavanje činjenica u intervjuu Pajovića, i njihovo akcentiranje okvalifikovano kao ’neopravdani’ napad Pozitivna sa pridjevima: brutalno, diletatnski i amaterski. Istovremeno je Pavlović tim pridjevima etiketirao sebe. Brutalnost je demonstirana upravo ovim neukim odgovorom i korišćenjem ovih atributa", navodi se u saopštenju.

"Da razjasnimo, nije brutalno kada DF ukrade naš mandat u Parlamentu, ali je brutalno kad mi kažemo da je ukrao? Dakle, po Pavloviću razumno je kada DF krade naše mandate, a nerazumno je kada mi protiv toga protestvujemo. Po njemu bi, valjda, razumno bilo da o tome ćutimo", navodi se u saopštenju.

Iz Pozitivne dodaju da "krađa je krađa".

"Nemate pravo da se pozivate na demokratiju, ako kradete mandate, niti imate pravo da kritikujete one koji vas kritikuju zato što ste im ukrali, a još imate pravo da pozivate na razum i izbjegavate činjenicu da između vas i DPS-a nema razlike kada je o krađi mandata riječ. Oko ostalih kvalifikacija kako ste vi pobjednička koalicija, a mi gubimo glasače, nećemo ni komentarisati, jer su toliko neuvjerljivi i opet toliko nezasnovani na činjenicama da nema potrebe Vas denuncirati".

"Zapravo vi od izbora do izbora uvijek lično sebe denuncirate sa ovim stavovima. Ne godinama, nego deceniju unazad personalno predstavljate simbol neuspješnosti opozicije, a opet imate hrabrosti da druge podučavate metodama opozicione borbe. Da ste zaista ekspert u opozicionoj borbi, dosad biste imali vlast, a to očigledno nije slučaj. Istina je zapravo brutalna: vi ste reprezent neuspješne opozicije, i smeta Vam Pozitivna kao autentična opozicija. Zato vam razumno kažemo, nemojte biti nerazumni, to je najmanje što možete da uradite, zapravo, to i nije moguće, nego jedino što Vam ostaje, ako želite biti korisni je da ćutite. Tako ste najkorisniji i tako makar nećete praviti štetu autentičnoj opoziciji", naveli su između ostalog iz Pozitivne.

Bonus video: