DPS uzvraća SDP u Budvi: Bivši Pozitivci u koaliciji

Potpisivanje sporazuma dešava se upravu u zenitu razmimoilaženja DPS i SDP, a Perović i Balević su prošljog ljeta napustili Pozitivnu
65 pregleda 34 komentar(a)
Boro Lazović, Lazar Rađenović, Foto: Boris Pejović
Boro Lazović, Lazar Rađenović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2014. 12:13h

Nezavisni klub odbornika u Opštini Budva, koji čine Časlav Perović i Milan Balević, zaključio je sporazum o koalicionoj saradnji sa Opštinskim odborom DPS u Budvi.

Potpisivanje sporazuma dešava se upravu u zenitu razmimoilaženja DPS i SDP, a Perović i Balević su prošljog ljeta napustili Pozitivnu.

Njih je tada stranačka centrala optužila da su na tajnom glasanju o povjerenju gradonačelniku podržali Lazara Rađenovića.

"Vijesti" saznaju da je upravo završen opštinski odboo DPS, koji je jednoglasno dao saglasnost da se zaključi koalicija sa nezavisnim odbornicima.

"Shvatajući ozbiljnost ekonomske i političke situacije u našoj opštini Klub Nezavisnih odbornika se odazvao pozivu Demokratske partije socijalista i proteklih dana, imao je sastanake sa rukovodstvom vladajuće partije, posvećene rešavanju problema u našem gradu.Pristupajući krajnje odgovorno funkciji odbornika došlo se do zaključka da je u našaj Opštini, sada možda više nego ikad prije, potreban što širi konsenzus i podrška u rešavanju nagomilanih problema..

Kao odgovorni ljudi shvatili smo da je neophodno što prije pristupiti realizaciji svih infrastrukturnih i razvojnih projekata u cilju unapređenja turističkog, ekonomskog i kulturnog razvoja Opštine.

Nezavisni klub odbornika će svojim daljim djelovanjem u lokalnom parlamentu Opštine Budva dati svoj puni doprinos sveukupnom razvoju grada i poboljšanju kvaliteta života svih njenih građana", navodi se u saopštenju koje su potpisali Perović i Balević.

Inače, koalcija DPS - SDP i Liberalna partije, koja broji 17 odbornika, od kojih su dva socijaldemokrate a jedna liberal, i dalje je na snazi. Očekuje se reakcija SDP i LP na odluku DPS da u koaliciju privuče i Nezavisni klub odbornika.

Pozitivnu je juče napustio i Nikola Vukčević, pa tu partiju u Budvi predstavlja još samo Radosav Tomović.

“Osjećam da samostalan mogu mnogo više da doprinesem ostvarenju ciljeva koje sam postavio. Ne želim da budem dio afera unutar partije koje su se desile u Nikšiću i Budvi, jer sam ubijeđen da su mnogi Budvani dali povjerenje Pozitivnoj i zbog mene lično”, kazao je Vukčević, navodeći da će podržavati sve odluke koje su u interesu Budve.

Vukčevićevo napuštanje Pozitivne poklopilo se sa sukobom DPS-a i SDP-a oko prodaje 23 hektara opštinskog zemljišta u zaleđu Kraljičine plaže. Dok je potpredsjednik Opštine iz SDP-a Ljubomir Filipović odbio da da saglasnost za prodaju, tvrdeći da je ugovor štetan, gradonačelnik Budve je, nakon izlaska iz pritvora, potpisao saglasnost dobivši zeleno svjetlo od premijera Mila Đukanovića.

Bonus video: