Šarkić pita Stijepovića: Jeste li prijavili užase u Beranama o kojima pričate?

"Uz dramaturšku zadršku i brigu, Stijepović dalje otkriva „što se zapravo desilo u Beranama, a što voditelj i javnost ne znaju“"
85 pregleda 39 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Vesko Belojević
Slavoljub Stijepović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.05.2014. 10:13h

Ako policiji i tužilaštvu nije prijavio krivična djela u Beranama o kojima priča, izjava Slavoljuba Stijepovića, je najgrublja podmetačina u cilju predizbornih manipulacija, ocijenio je Omer Šarkić, odbornički kandidat Demokratskog fronta u Podgorici.

Šarkić je naveo da je Stijepović, kandidat za gradonačelnika Demokratske partije socijalista, na RTCG kazao da je odmah poslije izbora u Beranama bio na licu mjesta, kontaktirao sa ljudima i došao do "pravih saznanja" šta se dešavalo u izbornom danu.

"Uz dramaturšku zadršku i brigu, Stijepović dalje otkriva „što se zapravo desilo u Beranama, a što voditelj i javnost ne znaju“. Naime: „odbornički kandidati jedne partije upadali su u privatne kuće domaćina, uništavali im imovinu, otimali stvari..., i to tokom cijelog izbornog dana. To su radili isključivo u privatnim kućama Bošnjaka-Muslimana, veoma namjerno, kako bi izazvali međunacionalne tenzije“ – izjavio je u nastavku Stijepović, sve se pozivajući na multietničnost i sklad za koju se zalaže i čemu je najdublje posvećena njegova partja, posebno on lično", navodi Šarkić.

Šarkić zbog toga pita Stijepovića da li je pozvao pripadnike policije i tužilaštva da privedu i procesuiraju, valjda poznate i prepoznate osobe koje su pravile tako teška krivična djela".

"Što su po tom pitanju uradili policija i tužilaštvo i bez Stijepovićeve prijave: ko je priveden, optužen, procesuiran? Ako niko nije priveden, procesuiran, pozvan na krivičnu odgovornost za tako teške incidenate kao što je upad u privatne kuće i napad na privatnu imovinu, znači li to da se Bošnjacima-Muslimanima ponavljaju 90-te godine?", pita Šarkić.

On je podsjetio Stijepovića da je on decenijski visoki funkcioner DPS-a, i da su devedesetih kad je DPS bio na vlasti, Bošnjaci-Muslimani hapšeni, deportovani, ubijani, da im je paljena imovina, hapšeni, a torturi podvrgavani i njihovi politički lideri, a da za to niko nije odgovarao.

"Naprotiv, mnogi za koje se osnovano sumnja da su bili kreatori ili direktni učesnici svega navedenog su i dalje visoki funkcioneri DPS-a", dodaje Šarkić.

On je kazao da kao deklarisani Bošnjak i nestranački kandidat traži:

"Dse, ako to do sada nije urađeno, hitno procesuiraju i prevedu pravdi , identifikovane osobe(„odbornici jedne parije“): „koje su ulazile u privatne kuće Bošnjaka-Muslimana u Beranama izbornog dana,uništavali im privatnu imovinu, otimali stvari“ ,jer je to teško krivično djelo samo po sebi, a posebno težinu mu daje to što je ono bilo, po izjavi Stijepovića, na nacionalnoj osnovi.

Ako to nije urađeno, ili se ne uradi odmah i o tome obavjesti javnost, smatram izjavu Stijepovića najgrubljom podmetačinom koju je plasirao u cilju najprizemnijih predizbornih manipulacija i nacionalne homogenizacije, te kao veoma opasnu izjavu po međunacionalne odnose u Crnoj Gori.

U „p“ od pravne države neko bi morao odgovarati za ovaj slučaj: ili evenualni počinioci tako teških krivičnih djela, ili onaj koji je dao navedenu izjavu ako ona nije tačna".

Bonus video: