Pavlović: DF se nada da će prevladati razum i da se neće ugroziti sigurna pobjeda

"Politički je kratkovido što, ničim izazvan, Pajović svoju stranku i koaliciju okreće protiv DF-a"
60 pregleda 30 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.05.2014. 08:32h

Ocjenama lidera Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića da između Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratskog fronta (DF) nema razlike, rizikuje se sigurna pobjeda opozicije na izborima u Podgorici, smatra potpredsjednik Pokreta za promjene Koča Pavlović.Pajović je u intervjuu agencij MINA ocijenio da suštinski gledajući, nema razlike između DPS-a i DF i da se radi o "dvije arhaične strukture koje, u suštini, koriste iste principe i metode, a koje se ogledaju u partitokratskom duhu i identičnom političkom mentalitetu“.Pavlović je rekao da brutalni napad Pajovića na DF koji, kako je naveo, odiše besmislenim uvredama i prepoznatljivim političkim diletantizmom u finišu predizborne kampanje, predstavlja podršku lidera Pozitivne DPS-u. "Politički je kratkovido što, ničim izazvan, Pajović svoju stranku i koaliciju okreće protiv DF-a. Ovakvim diletantskim postupanjem se rizikuje sigurna pobjeda opozicije u Podgorici, a on lično se kandiduje da ostane upamćen kao ključni pomagač potpuno grogiranog DPS-a", naveo je Pavlović u reagovanju dostavljenom agenciji MINA. Uprkos svemu, kako je kazao, DF se nada da će u rukovodstvu Pozitivne prevladati razum, i da će "štetni, besmisleni i nečasni napadi njihovog predsjednika na Front odmah biti zaustavljeni". "Razloge ovog ničim izazvanog otvaranja svađe unutar opozicije, DF jasno prepoznaje u činjenici da najnovija istraživanja pokazuju „klizanje“ koalicije „Evropsko lice Podgorice“, a istovremeno značajan rast podrške listama DF-a, prvenstveno u Podgorici a potom i u drugim gradovima", smatra Pavlović.

"Nikšićka pregovaračka sapunica"On je kazao da je od nastanka liste „Evropsko lice Podgorice“, DF od Pajovića tražio odgovor hoće li ta koalicija nakon izbora otići sa DPS-om.

"Svojim jučerašnjim intervjuom, u kome stavlja besmisleni znak jednakosti između DPS-a i DF-a, Pajović je iznova demonstrirao vlastitu ličnu otvorenost za postizbornu saradnju sa DPS-om", kazao je Pavlović.On smatra da je Pajović na taj način, nagovijestio namjeru da "nikšićku pregovaračku sapunicu" Pozitivne ponovi u Podgorici nakon opozicione pobjede. DF je, kako je rekao Pavlović, prijateljski, nedavno ukazao da zastave ne smiju biti glavna tema među opozicionim akterima podgoričke kampanje. "Zato smo ih pozvali da se usmjere ka životnim temama, i da se nedvosmisleno odrede oko pitanja revizije kriminalnih ugovora odlazeće vlasti, što će biti jedna od ključnih tačaka u budućem Koalicionom sporazumu sa DF-om. Nažalost g. Pajović i njegova koalicija o korupciji i kriminalu odlučno ćute, a posebno ćute o reviziji poslovanja Miomira Mugoše", kazao je Pavlović.Prema njegovim riječinma, to znakovito ćutanje u DF-u prepoznaju kao još jedan amaterski pokušaj lidera Pozotivne da proširi svoj koalicioni kapacitet ka DPS-u. Pavlović je poručio da su u DF-u, i pored, kako je kazao, neprimjerenih uvreda kojima su bili izloženi u intervjuu Pajovića, čvrsto opredijeljeni da, nakon pobjede u Podgorici, sa ostalim opozicionim subjektima formiraju novu, stručnu i nekorumpiranu vlast. "Zato unaprijed poručujemo svim akterima na opozicionoj sceni, a posebno kolegama iz PCG, da nema tog „nikšićkog scenarija“ ili bilo kakvog drugog scenarija koji će nas spriječiti da tu namjeru ostvarimo", poručio je Pavlović.

Bonus video: