Rožajski DPS objavio plan tribina: Promocije u učionicama

Izborni zakon i Zakon o obrazovanju zabranjuju korišćenje prostora u školama
24 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2014. 14:25h

Rožajski DPS organizovao je predizborne skupove u osnovnim školama u toj opštini i prekršio izborni i zakon o obrazovanju.

Predizborne konvencije održane su u OŠ “Bratstvo jedinstvo” na Skarepači u 14 časova i u osnovnoj školi “25. maj”, nakon radnog vremena, kao i u drugim seoskim osnovnim školama.

Na Fejsbuk stranici Savjeta mladih DPS Rožaje, pored fotografija sa skupova u školama, objavljen je spisak sa planiranim promocijama na kojem se vidi da je od 10. do 15. maja održano devet konvencija u osnovnim školama, a da je do 22. maja planirano održavanje još sedam konvencija, takođe u školama.

Na tom spisku nalazi se memorandum DPS-a i ime predsjednika rožajskog odbora i poslanika Šefkije Murića. Murić je “Vijestima” kazao da DPS kampanju vodi u skladu sa zakonom i da su pravila ista za sve političke subjekte.

“U nedostatku drugog prostora za promociju svoje politike obrazovne ustanove u neradno vrijeme koriste sve političke partije pa i OO DPS Rožaje. Trudimo se da ne ostavimo bilo kakvog traga da smo koristili te objekte iako smo svjesni da mogu iz političke konkurencije da nas zloupotrijebe”, rekao je Murić.

Zakon o izboru odbornika i poslanika propisuje da se za predstavljanje lista ne može koristiti imovina, tehnička sredstva, prostor i oprema državnih javnih ustanova, dok Opšti zakon o obrazovanju zabranjuje političko (stranačko) organizovanje i djelovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe.

Bonus video: