Traže hitnu sjednicu povodom navoda o kupovini ličnih karata

Smatraju da je nepotrebno posebno naglašavati razloge za hitno zasnivanje sjednice, imajući u vidu da su lokalni za deset dana
5 komentar(a)
Odbor za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Odbor za antikorupciju, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.05.2014. 14:02h

Članovi Odbora za antikorupciju, Koča Pavlović i Mladen Bojanić, zatražili su od predsjednika tog skupštinskog tijela da u najkraćem roku zakaže sjednicu na kojoj će biti razmotreni navodi i dokazi o kupovini ličnih karata.

"U skladu sa članom 48a Poslovnika Skupštine molimo Vas da u najkraćem roku zakažete sjednicu na kojoj ćemo razmotriti brojne medijske navode i dokaze o slučajevima predizborne kupovine ličnih karata od vladajuće partije", naveli su oni u zahtjevu upućenom predsjedniku Odbora, Predragu Bulatoviću.

Pavlović i Bojanić smatraju da je nepotrebno posebno naglašavati razloge za hitno zasnivanje sjednice Odbora, imajući u vidu da će lokalni izbori biti održani za deset dana.

Oni su predložili da dnevni red ima samo jednu tačku – donošenje odluke o kontrolnom saslušanju vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Veselina Vučkovića i direktora Uprave policije slavka Stojanovića, u vezi aktivnosti koje te institucije preduzimaju u cilju otkrivanja i sprečavanja organizovane kupovine ličnih karata.

Kako su kazali, Odbor za antikorupciju dužan je da vrši nadzor nad radom državnih organa čiji je zadatak borba protiv korupcije.

"Mi smo nesporno obavezni da javno iznijete tvrdnje i dokaze odmah provjerimo, i da od nadležnih saznamo da li su i na koji način uzeli u postupak aktuelne slučajeve kupovine ličnih karata u Podgorici i drugim gradovima u kojima će se 25. maja održati lokalni izbori", naveli su Pavlović i Bojanić.

Bonus video: