"Imamo ljude"

Husović: Ne nasjedajte na provokacije, nisu navikli da gube

On, koji je nosilac liste BS na rožajskim izborima, pozvao je pristalice na mir i zamolio da ne nasijedaju na provokacije
59 pregleda 65 komentar(a)
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Rafet Husović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.02.2019. 18:33h

Rožajama se više od dvije decenije upravljalo nedomaćinski i biće teško pokrenuti taj grad, ali Bošnjačka stranka (BS) ima ljude koji to mogu da učine, kazao je lider te partije, Rafet Husović.

Bošnjačka stranka održala je promotivni skup u mjesnim zajednicama Kalače i Koljeno, sa kojeg je poručeno da će biti ispunjeno sve što su obećali, ukoliko dođu na vlast.

Husović, koji je nosilac liste BS na rožajskim izborima, pozvao je pristalice na mir i zamolio da ne nasijedaju na provokacije koje, kao je kazao, izazivaju njihovi politički protivnici.

“Neću biti uopšte zadovoljan i srećan ako nastanu problem, savjetujem vas i tražim od vas da ostanete dostojanstveni kao što ste uvijek bili. Oni nijesu navikli da gube i ovakvo stanje ih boli, ne mire se sa neminovnim porazom i ja ih razumijem. Nije lako poslije nekoliko decenija ostati bez privilegija koje su sebi napravili”, rekao je on.

Husović je kazao da u toj partiji više rade nego što obećavaju, navodeći da će kada osvoje vlast, ispuniti obećano.

“Teško je pokrenuti Rožaje, jer preko dvije decenije se ovim gradom upravljalo nedomaćinski, ali spremni smo i imamo ljude da odmah pristupimo oporavku Rožaja. Imamo već spremne projekte, imamo ideje i što je najvažnije imamo podršku sa više strana da se sve ovo realizuje”, rekao je on.

Husović je građanima poručo da će, u slučaju pobjede BS, odmah vidjeti pozitivne trendove.

“Čujem da naši konkurenti ovih dana obilaze mjesne zajednice i obećavaju sve i svašta. Kažu da imaju plan za razvoj seoskog područja, baš se pitam šta su radili prethodnih 25 godina? Gdje su bili do sada”, upitao je Husović.

Almer Kalač iz BS kazao je da ta stranka nije partija podjela i revanšizma "kako nas ovih dana predstavlja naša politička konkurencija".

"BS promoviše jedinstvo, jednakost i prosperitet.

Svi smo na istom zadatku i borimo se da promijenimo haotično stanje u kojem se sada nalazimo. Nemamo vremena za gubljenje i ovo je poslednja šansa da pomognemo našim Rožajama mislim da ovu priliku ne smijemo propustiti", kazao je Kalač.