Obradović: Vodićemo odgovornu ekonomsku politiku

Obradović je naveo da će značajno povećati sredstva za kreditnu podršku poljoprivredi, kao i iznos subvencija po raznim osnovama
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.05.2014. 15:54h

Kako mali i srednji biznis, kao generator novih radnih mjesta, predstavlja okosnicu dugoročnog i stabilnog razvoja Glavnog grada, na mnogo kvalitetniji način ćemo se posvetiti njegovom razvoju, odnosno stvaranju adekvatnih sistemskih pretpostavki za podršku preduzetničkim idejama i inicijativama, kazao je kandidat za odbornika sa liste koalicije Evropsko lice Podgorice Nebojša Obradović.

"Kolika je pažnja do sada poklanjana razvoju preduzetništva u Podgorici, najbolje govori činjenica da je ta stavka u budžetu u posljednje četiri godine bila na nivou od 0,5 do 0,6% ukupnog budžeta.

Ono što mi nudimo je kvalitetan set finansijskih i nefinansijskih instrumenata podrške malim i srednjim preduzećima. U dijelu finansijske podrške izdvojiće se znatno veća sredstva nego što je to do sada bilo", kazao je on.

Obradović je naveo da će značajno povećati sredstva za kreditnu podršku poljoprivredi, kao i iznos subvencija po raznim osnovama.

"Kada je u pitanju zanatstvo, ono će dobiti mjesto koje mu pripada odnosno poštovanje koje zaslužuje zanatski poziv. Pored kreiranja posebnih i vrlo povoljnih kreditnih linija za zanatlije, sa posebnim akcentom na tradicionalne zanate kojima čuvamo naš istorijski i kulturni identitet, zanatlijama ćemo pomagati na razne druge načine".

On je naveo da če podsticati sve oblike zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

"Podgorici je potreban funkcionalan biznis inkubator, sa tendencijom razvoja u tehnološki park, koji bi generisao i stimulisao razvoj biznisa, preduzetništva i novih ideja kod mladih. Priča trenutne vlasti u Glavnom gradu o centrima za preduzetništvo gubi sav smisao ako se ima u vidu da Glavni grad, iako je saradnji sa Direkcijom za razvoj malih i srednjih preduzeća bio osnivač biznis inkubatora Inventivnost, praktično skoro ništa nije uradio da bi istom na adekvatan način pomogao. Srdačan pozdrav, Medijski tim koalicije Evropsko lice Podgorice", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: