Pavlović: Nakon izbora procesuirati sve protivzakonite ugovore

Pavlović kazao da se svako od opozicionih subjekata mora javno odrediti prema pitanju revizije "kriminalnih poslova Miomira Mugoše i drugih gradonačelnika
6 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.05.2014. 12:35h

"Nakon pobjede na lokalnim izborima, prvenstveno u Podgorici a i u drugim gradovima, opozicione strukture koje budu željele da budu partneri DF-a moraju decidno prihvatiti da se nakon izbora istraže i procesuiraju svi protivzakoniti ugovori prethodne vlasti", poručio je poslanik DF-a Koča Pavlović.

On je kazao da "revizija kriminalnih ugovora prethodne vlasti", otvaranje novih radnih mjesta i legalizacija bespravno podignutih objekata i njihova komunalna integracija moraju biti prioriteti buduće podgoričke i drugih lokalnih vlasti.

"A ne barjaci koji će se vijoriti nakon pobjede nad DPS-om. Svako ko od barjaka pravi ključno pitanje buduće vlasti, taj slučajno ili ne, skreće priču sa životnih problema i ponaša se isto kao što se ponaša DPS. Koji je "hranio" narod zastavama, himnom i crkvom na Rumiji (koje se niko više ne sjeća), dok je u Podgorici i čitavoj Crnoj Gori obavljana najveća pljačka u njenoj istoriji", kazao je Pavlović.

On je dodao da se svako od opozicionih subjekata mora javno odrediti prema pitanju revizije "kriminalnih poslova Miomira Mugoše i drugih gradonačelnika, ukoliko želi da sjutra bude partner DF-a u Podgorici i u drugim gradovima".

"To pitanje mora biti precizno definisano u svakom postizbornom Koalicionom sporazumu koji će, ako bude potrebno, DF praviti sa ostatkom opozicije na lokalnom nivou. Ukoliko nekome unutar opozicije ovaj pristup DF-a izgleda previše radikalan, ukoliko neko unutar opozicije zagovara "podvlačenje crte" i primjenu principa "ko je jamio, jamio je" - za takvoga je bolje da se odmah okrene ka DPS-u kao budućem ili da se vrati DPS-u kao bivšem partneru", zaključio je Pavlović.

Bonus video: