Marković: Za DPS ovo nije bitka za izbore, već za ostanak na slobodi

Više je nego evidentno da će postojeći zatvori, nakon odlaska sadašnje nomenklature sa vlasti, biti prebukirani"
76 pregleda 27 komentar(a)
Nikola Marković, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Nikola Marković, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 13.05.2014. 11:45h

Gnusne laži na račun redakcije "Dana" kojima javnost zasipaju funkcioneri DPS-a još jedan su dokaz paničnog straha koji afera "Snimak" i svi dokazi koji iz nje proističu izazivaju kod predstavnika vladajuće partije, navodi se u reagovanju zamjenika glavnog i odgovornog urednika "Dana" na navode predsjednika Odbora Demokratske partije socijalista Glavnog grada i kandidata na odborničkoj listi koalicije „Za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović” Vladana Vučelić da taj list i MANS u javnost iznose lažne optužbe za izborne potrebe Demokratskog fronta.

"Najbolja potvrda istinitosti i kvaliteta onoga što su uradili novinari "Dana" kada je u pitanju objelodanjivanje državnih zloupotreba jeste činjenica da je pravno i političko rasvjetljavanje afere "Snimak" glavni uslov koji je Evropska unija postavila Crnoj Gori, a što su visoki zvaničnici iz Brisela, na čelu sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom više puta i apostrofirali", kazao je Marković, dodajući da će redakcija "Dana" zato nastaviti da istražuje i objavljuje sve slučajeve zloupotreba državnih resursa koje godinama vrši vladajuca partija.

Vučelić: MANS i "Dan" rade za DF. MANS: Mi smo trn u oku DPS-a >>>

"To je najveći problem pojedincima iz Demokratske partije socijalista kojima, po svemu sudeći, ovo nije bitka za izbore već za ostanak na slobodi, pošto će mnogi od njih kad pravosuđe postane profesionalno, a ne partijsko, i kad našom državom budu upravljali odgovorni ljudi, pravo iz političkih fotelja otići u zatvor", kazao je Marković, pozivajući one koji učestvuju na izborima u Spužu i Bijelom Polju da u svoje političke planove uključe neophodno proširenje kapaciteta zatvorskih jedinica u tim opštinama.

"Više je nego evidentno da će postojeći zatvori, nakon odlaska sadašnje nomenklature sa vlasti, biti prebukirani", dodao je on.

Vučelić je danas demantovao i tvrdnje Argona Kaljaja koji tvrdi da je aktivista DPS i da u susret lokalnim izborima u Podgorici kupuje lične karate.

"Što se tiče navoda iz naših tekstova, DPS je uvijek imala priliku da iznese svoj stav koji im je korektno prenesen. Ali plašeći se pitanja koja bismo im postavili rijetko su koristili tu šansu. "Dan" je u ovoj predizbornoj kampanji ponudio intervju nosiocu liste Demokratske partije socijalista u Podgorici Slavoljubu Stijepoviću, ali njegovi šefovi nijesu imali hrabrosti da prihvate ponudu za direktno sučeljavanje", rekao je Marković.

Prema njegovim riječima, ovakav odnos DPS-a prema dnevnom listu "Dan" nije nikakva novost.

"Podsjetićemo da je prije deset godina ista ova podgorička vlast na trgu organizovala veliki koncert na dan sahrane glavnog i odgovornog urednika "Dana" Duška Jovanovića i da nije htjela da ga odloži, kao i da godinama odbija da izda dozvolu da se na mjestu zvjerskog ubistva Duška Jovanovića postavi dostojno obilježje kakvo i zaslužuje jedini ubijeni novinar u Crnoj Gori".

Bonus video: