Đurišić: DPS kontroliše birače iz Doma zdravlja

Đurišić je rekao da je Stijepović možda bio bolestan, ili je htio da vidi da li se kao i uvijek vode spiskovi sigurnih glasova
162 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2014. 16:43h

Bivši visoki funkcioner DPS-a Ivo Đurišić kazao je kako je nosilac liste DPS-a Slavoljub Stijepović posjetio Dom zdravlja u Bloku 5 kako bi se uvjerio da je kancelarija direktora te ustanove dr Nebojše Kavarića spremna za kontrolisanje ko je od sigurnih glasača izašao da glasa jer se ona nalazi 20 metara od biračkog mjesta u tom podgoričkom naselju.

Đurišić je "Vijestima" kazao da je u vrijeme dok je on bio direktor Doma zdravlja sjedio u kancelariji i kontrolisao ko je od "sigurnih glasova" izašao na izbore i da su takve predizborne posjete odlazećeg gradonačelnika Miomira Mugoše bile uobičajene.

Đurišić je rekao da je Stijepović možda bio bolestan, ili je htio da vidi da li se kao i uvijek vode spiskovi sigurnih glasova.

"I da li je kao i uvijek spremnna direktorova kancelarija koja treba da na izborni dan bude štab DPS-a koji je od glasačkog mjesta u Bloku 5 daleko svega 20 metara, ili da li su zadužene osobe da sa glasačkog mjesta iznose odbačene pozive za glasanje u mini štab preko kojih znaju ko je glasao od sigurnih glasova, ili da li treba zaposliti nekog člana porodice uz obećanje da će to učiniti poslije 25. juna kada je zakonska zabrana”, kazao je Đurišić.

Stijepović je u četvrtak prekršio Zakon o finansiranju političkih partija i Zakon o izboru odbornika i poslanika posjetom Domu zdravlja u Bloku 5 u Podgorici, u čijim je prostorijama bio tokom radnog vremena za šta je predviđena kazna od 1.000 do 2.000 eura.

Zakon je prekršio i Kavarić koji je ugostio ministra.

Kavarić je na 23. mjestu liste kandidata za odbornika DPS-a u Glavnom gradu. Đurišić je kazao da je Stijepović samo pokazao partijsku disciplinu izborne krađe kako je to radio i kao predsjednik opštinskog DPS-a i zajedno sa njim u doba kad je bio u DPS-u.

Đurišić je istakao da predsjednik DPS-a Milo Đukanović izborom Stijepovića za nosioca liste nije mogao povući bolji potez na svoju štetu. “Izbor kandidata za gradonačelnika samo je izborni dobitak za opoziciju”, kazao je Đurišić.

Galerija

Bonus video: