Vujošević: DF poziva građane na vršenje krivičnih djela

"Nema više nikakvih dilema da je osnova programa Lekića i DF za Podgoricu rušenje njene multietničnosti, izazivanje nemira, obijanje privatnih kuća i klicanje drugoj državi"
0 komentar(a)
Momčilo Vujošević, Foto: Arhiva Vijesti
Momčilo Vujošević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 11.05.2014. 13:19h

Prizivanje beranskog scenarija u Podgorici je klasično podstrekivanje sa umišljajem građana na vršenje krivičnih djela, kazao je Momčilo Vujošević, kandidat za odbornika na listi Koalicije za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović, odgovarajući nanavode ldiera Demokratskog fronta Miodraga Lekić da bi opozicija na izborima u Podgorici trebalo da primijeni "beranski recept" upada u izborne štabove DPS-a u kojima se dijeli novac glasačima, ukoliko državne institucije nastave da ignorišu zloupotrebe.

"Danas nema više nikakvih dilema da je osnova programa Miodraga Lekića i Demokratskog fronta za Podgoricu rušenje njene multietničnosti, izazivanje nemira, obijanje privatnih kuća, plašenje njenih građana i klicanje drugoj državi. U osnovi to je beranski recept koji on želi da primijeni u Glavnom gradu. Naizgled miran, obrazovan i vaspitan čovjek zapravo želi da preispituje vrijednosti našeg društva, koje su odoljele izazovima i 90-tih godina i nakon njih. To što nije uspio 2006. godine, kada je pod plaštom demokratije htio da nam zabrani najdemokratskije pravo na samoopredjeljenje, sada pokušava da ugrozi ono što je zajedničko dostignuće svih koji žive u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Vujoševića.

Obnova države je, dodaje on, "zasluga svakog građanina, svih vjera i nacija, a izgradnja njenih institucija je rezultat vrijednog rada svakog zaposlenog čovjeka".

"Miodrag Lekić nam osporava i jedno i drugo. Pozivom da se vanistitucionalno djeluje i da se trenira strogoća prema nacionalnim manjinama predstavlja potiranje našeg najvećeg bogastva, a istovremeno je i vrlo teško krivično djelo. Prizivanje beranskog scenarija u Podgorici je klasično podstrekivanje sa umišljajem građana na vršenje krivičnih djela. Crna Gora je pravna i demokratska država, što potvrđujemo statusom na putu ka Evropskoj uniji kroz uspješnu afirmaciju tih vrijednosti", kazao je Vujošević.

To je, dodaje on, "i dokaz da smo u stanju da zakon primjenjujemo prema svakome jednako".

"I ova i svaka druga prijetnja opozicionih prvaka će proći bez posljedica po građane. I sa mnogo većim problemima smo znali da izađemo na kraj. Danas smo zrelije društvo, imamo jače institucije, a neodgovorne političke predstavnike, koji šalju ovako uzemirujuće poruke, najbolje ćemo obuzdati 25. maja", rekao je Vujošević.

Lekić je o primjeni "beranskog scenarija" govorio na tribini Građanskog kluba na temu izbornih krađa, kada je kazao da treba razmotriti mogućnost opozicione akcije, jer državne institucije do sada nijesu reagovale u sličnim slučajevima.

Lider Demokratskog fronta danas je na predizbornoj tribini na Žabljaku rekao i da, kao i cijela demokratska javnost, priželjkuje da se više nikada ne dogodi "beranski scenario".

"Dovoljno je da vrh DPS, dakle Đukanović, Vujanović, Lukšić, Šturanović, Marović javno obećaju crnogorskoj javnosti da njihova partija neće nezakonitim radnjama pokušavati da krade izbore kao što je to materjalnim dokazima potvrđeno tokom lokalnih izbora u Beranama", rekao je Lekić.

Bonus video: