Le Drian: Razumijemo odlučnost Crne Gore da se integriše u NATO

Francuski ministar odbrane pozitivno je ocijenio doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti
3 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2014. 19:31h

Tokom prve zvanične posjete Ministarstvu odbrane Francuske, ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić sastala se sa ministrom odbrane Žan-Iv Le Drianom, i informisala ga o reformama koje je Crna Gora sprovela u različitim oblastima, a u kontekstu evroatlanskih integracija izrazila je pozitivna očekivanja sa predstojećeg NATO samita.

Tokom zvaničnog sastanka crnogorske i francuske delegacije razmijenjena su mišljenja o aktuelnim političkim i bezbjednosnim pitanjima u Evropi i šire, sa posebnim osvrtom na krizu u Ukrajini.

Francuski ministar odbrane pozitivno je ocijenio doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti učešćem u međunarodne misije i operacije.

Tom prilikom, on je pozdravio nedavno donešenu odluku crnogorskog Parlamenta o učešću pripadnika crnogorske vojske u misiji EU u Maliju i EU operaciji u Centralno Afričkoj Republici.

"Imali smo vrlo pozitivan razgovor, ne samo zato što nas istorija zbližava, jer znamo da veze između Crne Gore i Francuske datiraju još iz prošlosti. Potpisali smo Tehnički sporazum o saradnji u oblasti odbrane između Crne Gore i Francuske, i mogu da kažem da je napredak u bilateralnim odnosima dvije države vrlo očigledan. Francuska razumije odlučnost Crne Gore da se integriše u NATO", istakao je Le Drian.

Galerija

Bonus video: