SDP: "Veliki" DPS uvijek prihvata programe "malih" partija

Stijepović je juče rekao da SDP ne bi mogao da utiče na politiku Demoratskog fronta kada bi ušli u koaliciju
21 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.05.2014. 12:54h

Uvijek su drugi prihvatali program Socijaldemokratske partije, pa i DPS, poručili su iz SDP-a nosiocu liste Demokratske partije socijalista Slavoljubu Stijepoviću

"Klasičan primjer za to je upravo njegova partija koja je 1998. godine prihvatila suštinu programa SDP-a, iako je tada bila brojčano nadmoćnija u odnosu na našu partiju ili LSCG koji je takođe od početka bio za nezavisnu, građansku i evropsku Crnu Goru.

Dakle, DPS koji u to vrijeme ima skoro dvotrećinsku većinu u Parlamentu odustaje od politike velikosrpskog nacionalizma i sukoba sa cijelim svijetom i prihvata političku platformu „malih SDP i LSCG“", navodi se u saopštenju SDP-a.

Stijepović je juče rekao da SDP ne bi mogao da utiče na politiku Demokratskog fronta kada bi ušli u koaliciju.

Iz SDP-a su poručili da je dokaz da DPS prihvata programe malih partija i ono što se dešava u podgoričkom Parlamentu gdje ""veliki“ DPS pristaje na političku platformu nepostojeće Narodne stranke i izbacuje iz Statuta Glavnog grada crnogorski jezik."

"SDP nikada neće pristajati na neprincipijelne koalicije zarad opstanka na vlasti. Za nas je samo naš program svetinja od kojega jedini nijesmo odstupili ni za pedalj u četvrt vijeka koliko postojimo. S druge strane, ostavljamo javnosti da prosudi ko se to na političkoj sceni rukovodi principom – vlast po svaku cijenu, bez obzira na program i partnere", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: