"Doprinos svjetskom miru strateško opredjeljenje"

Vlada je, kako je saopšteno, usvojila Izvještaj o sprovođenju rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1540, kao i Akcioni plan za naredne četiri godine
2 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Vlada Crne Gore, Vlada, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.05.2014. 19:05h

Crna Gora sprovodi aktivnosti i mjere kako bi pravovremeno ispunila obaveze koje proizilaze iz relevantnih međunarodnih ugovora o zabrani oružja za masovno uništenje i izgrađuje zakonodavni okvir i administrativne kapacitete u skladu sa rezolucijom Savjeta bezbjednosti, ocijenjeno je danas na sjednici Vlade.

Vlada je, kako je saopšteno, usvojila Izvještaj o sprovođenju rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1540, kao i Akcioni plan za naredne četiri godine.

„Strateško opredjeljenje Crne Gore je da pruža doprinos stabilnosti i svjetskom miru iskazivanjem međunarodne solidarnosti, aktivnim učešćem u borbi protiv terorizma i neproliferacije oružja za masovno uništenje, razminiranju, humanitarnim i mirovnim operacijama“, ocijenjeno je na sjenici.

Vlada je usvojila i Izvještaj o realizaciji zaključaka sa tematske sjednice posvećene strukturnim reformama u oblastima obrazovanja, zdravstva i rada i socijalnog staranja, koja je održana 7 i 8. marta u Kolašinu.

„Imajući uvidu značaj strukturnih reformi za ubrzanje ekonomskog i društvenog razvoja Crne Gore, Vlada je uspostavila stalni monitoring dinamike i kvaliteta njihovog sprovođenja, sa preciznim statusom svake aktivnosti i najvišim stepenom odgovornosti nosilaca posla za uspješnu realizaciju preuzetih obaveza“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: