Kalinić: Barska prosvjeta i zdravstvo su poniženi, glasajte prema svojoj volji

"Pretpostavljam da Bar neće nestati sa lica zemlje prelaskom vlasti u opoziciju, jer nije nestao ni kada je pogođen razornim zemljotresom 1979"
87 pregleda 3 komentar(a)
Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Srđan Kalinić, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 08.05.2014. 14:08h

Nosilac liste DF u Baru dr Srđan Kalinić, pozvao je danas političku konkurenciju u opštini na politički fer-plej “i kulturu dijaloga”, a glasače u Baru da glasaju 25. maja “slobodno i prema svojoj volji”.

Dr Kalinić je akcentovao aktuelni stambeni problem stotinu porodica barskih prosvjetnih i zdravstvenih radnika, koji još uvijek ne mogu da se usele u svoje stanove u zgradi A6 u Makedonskom nasleju. Gradnja ove zgrade je započeta 2008, a useljenje je prvobitno najavljivano do kraja 2009.

"Probijeni su svi rokovi za završetak radova na zgradi i useljenje, a ti ljudi su praktično još uvijek na ulici, plaćaju istovremeno i kiriju i ratu za otplatu stambenog kredita. Neki su čak i preminuli, a da nisu dočekali da se usele u svoje stanove. Uz uvažavanje svih ostalih, kad se vlast ovako ophodi prema medicinarima i prosvjetarima kao posebno značajnim činiocima društva, šta od nje mogu da očekuju drugi građani Bara.

To je ujedno i naslikovitija ilustracija ukupne barske društveno-političke zbilje i jedan od glavnih razloga zbog kojih je raspoloženje za promjene u Baru ogromno. Ne tražimo da se glasa za DF po svaku cijenu! Neka građani sami odluče kome će dati svoje povjerenje, rukovođeni svojom voljom i svojom glavom, a svako kome je iskreno stalo do promjena sistema vrijednosti i podizanja kvaliteta života svih Barana ima prava na svoj izbor i glas", saopštio je danas dr Kalinić.

U izjavi za javnost, on je ukazao da DF svakodnevno dobija sve veću podršku građana na teritoriji cijele opštine i da mu prilazi sve više građana koji su do sada uglavnom ostajali kod kuće na dan glasanja ili glasali za druge političke subjekte, te da zbog svega toga DF “s pravom očekuje dobar rezultat na izborima u Baru”. Dr Kalinić je dodao da je kao nosilac liste DF iznenađen načinom na koji određeni činioci doživljavaju neminovnost demokratske smjene vlasti, “do koje bi moglo doći poslije 25.maja”.

"U bilo kom društvu i na bilo kom nivou u svim sređenim državama smjenjivost vlasti je osnovni preduslov demokratije. Pretpostavljam da Bar neće nestati sa lica zemlje prelaskom vlasti u opoziciju, jer nije nestao ni kada je pogođen razornim zemljotresom 1979, niti je prestao da postoji nestankom Pristana. Naprotiv, izgrađen je još veći, ljepši i moderniji grad, ali je njegov razvoj u međuvremenu usporila i onemogućila ova vlast koja njime upravlja toliko vremena.

Da li je moguće da niko drugi u Baru sem DPS koji izgleda ima tapiju na Bar, to nije u stanju da radi, već su za njih svi ostali nesposobni, to ne zaslužuju i oni su neprijatelji ovoga grada", rekao je dr Kalinić.

Ističući da voli Bar više nego bilo koji drugi grad na svijetu, te da mu želi sve najbolje,” što naravno ne osporavam ni bilo kom drugom”, dr Kalinić je dodao kako se nada da će se podrškom građana DF-u doći u poziciju gdje partijske knjižice neće predstavljati nikakav preduslov za radno angažovanje “ili neku drugu značajnu poziciju bilo koje vrste”.

"Naravno, u saradnji sa drugim političkim subjektima doći će i vrijeme transparentnosti u radu, oporavka i nastavka razvijanja nekada veoma respektabilne barske privrede, vrijeme novog i boljeg Bara. Nerealno bi bilo da obećavamo med i mlijeko, imajući u vidu ambijent i dugove u kojima se nalazi četvrta opština u Crnoj Gori, a pod vlašću DPS-a, ali, obećavamo mukotrpan, danonoćni rad na ozdravljenju i preporodu opštine u cjelini", zaključio je dr Kalinić.

Bonus video: