Stijepović: Jednak odnos prema svim djelovima glavnog grada

„Gradska kancelarija će biti jedinstveno mjesto na kome će stanovnici Podgorice moći da dobiju sve informacije, izlože ideje, zatraže podršku i obrate se gradonačelniku"
22 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.05.2014. 16:14h

Prioritet za, kako je saopšteno iz Demokratske partije socijalista (DPS), budućeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, biće briga prema građanima, poseban senzibilitet prema najmlađim i najstarijim stanovnicima, kao i jednak odnos prema svim djelovima glavnog grada.

Stijepović, koji je nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Koalicije za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović i predsjednik Odbora DPS Podgorica Vladan Vučelić sastali su se sa aktivistima DPS-a koji učestvuju u terenskoj kampanji i razgovaraju sa građanima.

Stijepović i Vučelić su, kako je saopšteno, zahvalili svima koji svojim volonterskim radom doprinose predstojećem izbornom uspjehu DPS-a i upoznali aktiviste sa drugom fazom predizborne kampanje, koja podrazumijeva što detaljnije upoznavanje građana sa programom Koalicije za evropsku Podgoricu – Milo Đukanović.

„Uloga Centra će biti da pruži odgovarajuće informacije svima sa preduzetničkim duhom i uputi ih na na poseban fond budžeta Glavnog grada"

„Oni su naglasili da je prioritet, jednako za budućeg gradonačelnika Stijepovića, sve odbornike, ali i same aktiviste, briga prema građanima, poseban senzibilitet prema najmlađim i najstarijim stanovnicima Podgorice, jednak odnos prema svim djelovima Glavnog grada i izlaženje u susret svim građanima koji žele da iznesu svoje ideje i prijedloge”, kaže se u saopštenju.

Stijepović i Vučelić su aktivistima DPS-a skrenuli posebnu pažnju na djelove programa koji se odnose na izgradnju novih škola u Tološima, na Karabuškom polju i Golubovcima, pet novih dječjih vrtića koji će biti izgrađeni na Starom Aerodromu, Zlatici, Tuzima, Zagoriču i Bloku pet, izgradnju sportske i kulturne infrastrukture, kao i domova i dnevnih centara za starije sugrađane.

Stijepović i Vučelić su upoznali aktiviste DPS-a sa detaljima funkcionisanja buduće Gradske kancelarije i Centra za preduzetništvo, koji će, kako je saopšteno, raditi u okviru buduće uprave Glavnog grada.

„Gradska kancelarija će biti jedinstveno mjesto na kome će stanovnici Podgorice moći da dobiju sve informacije, izlože ideje, zatraže podršku i obrate se gradonačelniku. Gradska kancelarija biće otvorena tokom čitavog dana i građani će moći da se obrate bez najave i posebnih procedura”, navode iz DPS-a.

Centar za preduzetništvo, kako se dodaje, biće namijenjen podršci i osmišljavanju biznis projekata koje će gradskoj upravi iznositi svi građani, prije svega mladi i obrazovani ljudi, koji imaju ideju i osmišljen način za razvoj malog i srednjeg biznisa, kao i za samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mjesta u Podgorici.

„Uloga Centra će biti da pruži odgovarajuće informacije svima sa preduzetničkim duhom i uputi ih na na poseban fond budžeta Glavnog grada, koji će biti namijenjen finansiranju najboljih biznis ideja”, saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: