Vujanović: Kompanije iz Monaka zainteresovane za saradnju sa Crnom Gorom

Počasni konzul Crne Gore u Monaku Antoni Stent-Toriani kazao je da je ponosan i da mu predstavlja veliku čast što je izabran za tu funkciju
85 pregleda 4 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Filip Vujanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.05.2014. 13:21h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović iskazao je zadovoljstvo zvaničnom posjetom Monaku, navodeći da je imao otvoren, konstruktivan i veoma korisan razgovor sa princom Albertom II, koji predstavlja potvrdu jako bliskih odnosa uzmeđu dvije države i otvara nove prostore saradnje.

"Sa zadovoljstvom smo konstatovali brojne međudržavne ugovore, okvirni sporazum dvije privredne komore, kao i jako uspješnu investicionu konferenciju koja je nedavno održana u Monaku na kojoj je učestvovao i premijer Milo Đukanović, koji se tada takođe sastao sa princom Albertom II“, kazao je predsjednik Vujanović, navodeći da je prilikom prošlogodišnje posjete princa Alberta II Crnoj Gori postavljen okvir saradnje između dvije države.

Crnogorski predsjednik je rekao da je sastanak sa princom Albertom II bio prilika da se planiraju zajedničke aktivnosti na planu animiranja kompanija i biznismena sa prostora Monaka za investicije u Crnu Goru.

„Već imamo nekoliko kompanija koje pokazuju snažan interes za partnerstva sa Crnom Gorom i očekujem da ćemo na tom planu od počasnog konzula Antonia Stent-Torianija imati veliku pomoć“, kao što je već učinio mnogo da imamo Počasni konzulat na elitnoj poziciji , kazao je predsjednik Vujanović.

Počasni konzul privilegovan i počastvovan

On je istakao da počasni konzul Crne Gore u Monaku svojom profesionalnom i ličnom biografijom garantuje da će biti snažan diplomatski most saradnje između dvije države.

„Imajući to u vidi, uvjeren sam da će saradnja Crne Gore i Monaka biti u funkciji interesa građana dvije države, odnosno dalje promocije naše bliskosti kao dvije prijateljske zemlje koje na svakom planu imaju širok prostor saradnje“, rekao je predsjednik Vujanović.

Počasni konzul Crne Gore u Monaku Antoni Stent-Toriani kazao je da je ponosan i da mu predstavlja veliku čast što je izabran za tu funkciju.

oriani je istakao da će nastojati da osnaži ekonomsku i kulturnu saradnju između Crne Gore i Monaka.

„Ovo je velika privilegija i drago mi je što predsjednik Vujanović vrednuje značaj počasnih konzulata. Uradiću sve što je u mojoj moći da produbim odnose Crne Gore i Monaka. Ti odnosi su odlični - što se vidi iz posjete princa Alberta II Crnoj Gori prošle godine, kao i posjete predsjednika Vujanovića Monaku i nedavne premijera Mila Đukanovića“, naveo je on.

Toriani je istakao da će nastojati da osnaži ekonomsku i kulturnu saradnju između Crne Gore i Monaka.

„Imam iskustva u oblasti bankarstva i promocije turizma i mnogo sam uradio da bi se Monako prepoznao kao elitna turistička i biznis destinacija. Potrudiću se da to iskustvo prenesem na osnaživanje ekonomske saradnje Crne Gore i Monaka“, kazao je on, dodajući da se nada da će, u najskorije vrijeme, dovesti delegaciju Monaka u Crnu Goru.

Bonus video: