Evropsko lice Podgorice: Nije tačno da je Bogojević odbio debatu na RTCG

Iz koalicije Evropsko lice Podgorice od uredništva RTCG zahtijevaju da u najkraćem mogućem roku organizuje sučeljavanje nosilaca liste za lokalne izbore u Podgorici
92 pregleda 13 komentar(a)
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Dragan Bogojević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.05.2014. 13:08h

Medijski pul koalicije Evropsko lice Podgorice demantovao je uredništvo RTCG-a da je nosilac liste Evropsko lice Podgorice prof. dr Dragan Bogojević odbio bilo koji vid debate ili javnog sučeljavanja na javnom servisu RTCG.

"Ovim putem dodatno javno potvrđujemo da će prof. dr Dragan Bogojević prihvatiti poziv na svako javno sučeljavanje, debatu ili drugi vid javnog predstavljanja, kao što je to, uostalom, činio i do sada. To što neki kandidati izbjegavaju svaki vid debate, ne daje ama baš nikakvo pravo uredništvu RTCG da ukida sučeljavanje putem plasiranja netačnih informacija ili odbijanjem prihvatanja gostovanja, što je predstavniku RTCG direktno saopšteno", navodi se u saopštenju.

Iz koalicije Evropsko lice Podgorice od uredništva RTCG zahtijevaju da u najkraćem mogućem roku organizuje sučeljavanje nosilaca liste za lokalne izbore u Podgorici.

"Za čije gostovanje unaprijed potvrđujemo prisustvo profesora Bogojevića. To je jedini način da uredništvo RTCG-a ispravi grešku koju je samo produkovalo i na taj način skine svaku sumnju sa sebe da favorizuje jednu stranku i jednog nosioca liste, koji izbjegava svaki vid javnog sučeljavanja. Ovim putem od Vas zahtijevamo da obavijestite medije da je informacija koju ste im ovim povodom proslijedili netačna i da iste informišete o sadržaju ovog demantija.

Iz RTCG je juče saopšteno da je prvo sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Podgorice otkazano jer je na njihov poziv odgovorio samo nosilac liste SNP Aleksa Bečić.

TVCG je objavila da je samo Bečić pristao da učestvuje, dok se ostali kandidati nijesu javljali do 1. maja kada je istekao rok za prijave.

Oni su pozvali kandidate da se do 15. maja prijave za drugo predizborno sučeljavanje koje treba da se održi 19. maja.

Bonus video: