Bečić: Nova vlast obezbijediće uslove za fer referendum o statusu Tuzi

Bečić je pozvao sve građane Malesije i Podgorice da više nikada, kako je rekao, ne upadnu u zamku DPS-a koju Milo Đukanović ponovo forsira po pitanju vještačkih podjela
64 pregleda 11 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.05.2014. 08:31h

Nova demokratska vlast u Glavnom gradu obezbijediće uslove da se građani na fer referendumu slobodno izjasne o budućem statusu gradske opštine (GO) Tuzi, poručio je kandidat Socijalističke narodne partije (SNP) za gradonačelnika Podgorice, Aleksa Bečić.

Bečić je, na promotivnom skupu SNP-a u Tuzima, pozvao sve građane Malesije i Podgorice da više nikada, kako je rekao, ne upadnu u zamku Demokratske partije socijalista (DPS) koju Milo Đukanović ponovo forsira po pitanju vještačkih podjela, "već da odnos građana prema djelovanju partija i pojedinaca bude odraz njihove posvećenosti obavljanju javne funkcije u interesu svih građana na pošten, zakonit i stručan način".

"Bečić je naglasio da će nova demokratska vlast u Glavnom gradu obezbijediti uslove da se građani na fer referendumu slobodno izjasne o budućem statusu GO Tuzi i da će takvu odluku vlast odmah ispoštovati", saopšteno je iz SNP-a.

On je javnost i učesnike skupa, održanog u subotu veče, upoznao sa tim da je odmah prihvatio poziv TVCG da sa nosiocima ostalih izbornih lista u Glavnom gradu učestvuje u dvije televizijske debate predviđene za 5. i 19. maj, navodeći da je spreman da učestvuje u svim sličnim debatnim emisijama nosilaca izbornih lista.

Predsjednik SNP-a Srđan Milić saopštio je da očekuje da nosioci drugih izbornih lista u Podgorici konačno prihvate, kao što je to odmah i više puta učinio Bečić, da pred licem crnogorske javnosti sučele argumente u debatama, koje organizuju TVCG i drugi elektronski mediji za nosioce izbornih lista u Podgorici, kako se ne bi ponovio scenario otkazivanja debate zbog nespremnosti ostalih nosilaca izbornih lista da učestvuju.

"Milić je izrazio očekivanje da će se svi nosioci izbornih lista u Podgorici odazvati pozivu RTCG da u ponedjeljak 5. maja u 21 sat, zajedno sa Bečićem učestvuju u emisiji Debata i razgovaraju o svojim programskim ponudama i građanima Podgorice predstave svoje vizije razvoja i budućnosti Podgorice", kaže se u saopštenju.

Nosilac odborničke liste SNP-a za GO Tuzi, Kolja Ljuljđuraj, pozvao je svoje sunarodnike sa područja Malesije da 25. maja politički kazne DPS zbog brojnih neispunjenih obećanja, loše ekonomske situacije, vještačkih podjela i, kako je rekao, uskraćivanja prava da to područje dobije status punopravne opštine.

Bonus video: