Kontrolisali samo rad sa dijasporom

Tokom 2016. godine Skupština je sprovela 10 kontrolnih saslušanja i to prije raspisivanja parlamentarnih izbora
0 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Skupština Crne Gore, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.08.2018. 19:54h

Skupština Crne Gore je prošle godine organizovala samo jedno kontrolno saslušanje, a poslanici su tada kontrolisali rad Uprave za iseljenike.

To se može zaključiti u izvještaju parlamenta za prošlu godinu u kojem se navodi da je Odbor za međunarodne odnose i iseljenike prošlog jula tražio kontrolno saslušanje direktora Uprave za dijasporu Predraga Mitrovića na temu “Aktivnosti Uprave za dijasporu na polju realizacije Vladine politike saradnje sa iseljenicima“. Tokom 2016. godine Skupština je sprovela 10 kontrolnih saslušanja i to prije raspisivanja parlamentarnih izbora. Tokom prošle godine poslanici opozicije bojkotovali su rad parlamenta, zbog zahtjeva za ponavljanjem parlamentarnih izbora. Iako je dio opozicionih partija prekinuo bojkot, njihovih predstavnika i dalje nema u skupštinskim radnim tijelima zbog odbijanja predstavnika vlasti da im ustupe predsjednička mjesta u tri odbora.

U izvještaju Skupštine se navodi da su poslanici vladajuće koalicije prošle godine sproveli konsultativna saslušanja, što je za 11 više nego u 2016. godini. Najviše konsultativnih saslušanja imao je Odbor za evropske integracije, koji je imao 27 takvih sjednica, dok je šest konsultativnih saslušanja imao Odbor za međunarodne odnose i iseljenike.

Bonus video: