Perić: Spriječićemo sve koji žele da poistovjete partiju sa državom

Politički direktor Pozitivne Srđan Perić, kazao je da je ta stranka, učešćem na devet lokalnih izbora, potvrdila vitalnost i istrajnost
126 pregleda 12 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Srđan Perić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 30.04.2014. 14:30h

Pozitivna Crna Gora, u gotovo svim gradovima u kojima se održavaju lokalni izbori, biće u poziciji da odlučuje o vlasti i istrajaće u namjeri da državu brani od destrukcije na političkoj sceni, saopšteno je iz te stranke.

Politički direktor Pozitivne Srđan Perić, kazao je da je ta stranka, učešćem na devet lokalnih izbora, potvrdila vitalnost i istrajnost da gradi treći put u svom političkom djelovanju,” koji je zapravo jedini garant trajne stabilnosti i oporavka društva”.

“Gdje god bude u poziciji da odlučuje, a biće u gotovo svim gradovima, Pozitivna će biti istrajna u tome da brani državu od onih koji uništavaju njenu ekonomiju, nacionalne resurse i perspektivu dolazećih generacija, kao i od onih koji tu istu državu negiraju. Bićemo istinska brana za oba vida destrukcije na političkoj sceni”, kaže se u izjavi Perića dostavljenoj agenciji MINA.

Umjesto, kako je kazao, političkih nadgornjavanja ko je veća i ljuća opozicija, a kome je milija vlast, Pozitivna je zainteresovana samo i isključivo za promjene koje će onemogućiti bilo kome da sa jedne strane poistovjeti partiju sa državom i koje će spriječiti bilo koga da negira koncept građanske države.

“Ostrašćenost u čuvanju svojih pozicija, privilegija, benificija ili promocija revanšizma po bilo kom osnovu nije nešto što ćemo prihvatiti pod bilo kojim uslovima”, rekao je Perić.

On je kazao da će ta stranka na predstojećim lokalnim izborima nastupiti samostalno u Baru, Bijelom Polju, Pljevljima, Žabljaku i Golubovcima, a u koaliciji sa SDP-om u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu i Tuzima.

“Sačuvali smo i nadogradili stranačku infrastrukturu koja čini osnov daljeg razvoja stranke, što je najveća zasluga upravo naših članova i simpatizera koji su okupljeni oko ideja solidarnosti, društva jednakih šansi, te mirnih i demokratskih promjena”, naveo je Perić.

Bonus video: