12 opština

Liste za lokalne izbore podnijelo 25 partija

U Glavnom gradu su liste predali koalicija DPS-BS-LP-HGI-DUA, koalicija Pozitivna-SDP, SNP, koalicija Albanska alternativa-Građanska inicijativa, Demokratski front
1 komentar(a)
glasanje, izbori, Foto: Savo Prelević
glasanje, izbori, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.04.2014. 14:07h

Izborne liste za predstojeće lokalne izbore podnijelo je ukupno 25 partija ,odnosno grupa birača, koje će 25. maja samostalno ili u koaliciji nastupiti na izborima u 12 crnogorskih opština.

Kako prenosi portal CDT-a, opštinske izborne komisije su saopštile da su u Baru izborne liste predali Demokratski front (DF), koalicija Bošnjačka stranka (BS)-Demokratski savez (DS)-Forca-Demokratska partija (DP), grupa birača-barska lista, Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokratska partija (SDP), Socijalistička narodna partija (SNP), Liberalna partija (LP), Pozitivna Crna Gora.

U Glavnom gradu su liste predali koalicija DPS-BS-LP-HGI-DUA, koalicija Pozitivna-SDP, SNP, koalicija Albanska alternativa-Građanska inicijativa, Demokratski front.

Za izbore u gradskoj opštini Tuzi liste su predali koalicija DPS-BS-LP-HGI-DUA, koalicija Pozitivna- SDP, SNP, koalicija Albanska alternativa-Građanska inicijativa, Demokratski savez, dok su za izbore u gradskoj opštini Golubovci liste predali DF, Pozitivna, SDP, SNP, kao i koalicija DPS-BS-LP-HGI-DUA.

U Danilovgradu je podneseno pet izbornih lista koalicija DPS-LP, SNP, DF, koalicija Pozitivna-SDP, kao i koalicija Srpska lista-Srpska radikalna stranka.

U Kolašinu su liste predali: DPS, koalicija Pozitivna-SDP, Demokratski front, Grupa birača „Šule i Mikan sa građanima Kolašina” i SNP, a u Plužinama SDP, DPS, SNP, DF, Komunistička partija.

U Šavniku su liste predali koalicija DPS-SDP, SNP i DF, a na Žabljaku SNP, koalicija DPS-SDP, Pozitivna, Stranka srpskih radikala, DF, Narodna stranka.

U Pljevljima je predato DF, koalicija SNP-Pokret za Pljevlja, SDP i koalicija Ujedinjena srpska lista (Srpska sloga-Stranka srpskih radikala) i koalicija DPS-BS. OIK je Pozitivnoj vratila izbornu listu kako bi otklonili nedostatke.

U Rožajama su listu predali DPS, SDP, BS, DF, SNP i Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ).

U Plavu su izborne liste predali SNP, SDP, BS, DF, DPS, a OIK je na doradu vratio liste koaliciji Forca- DUA, Građanskoj inicijativi, Demokratskom savezu.

U Gusinju su liste predali koalicija DPS-BS-SDP, koalicija Partija za Gusinje-SNP-LP, DUA, DS, Albanska alijansa.

Preporučujemo za Vas