Mladi DF: Identifikovali smo probleme zbog kojih mladi napuštaju Kolašin

Oživljavanje kulture je jedan od osnovnih preduslova oživljavanja grada, mišljenje je Tijane Bulatović, studentkinje pravnog fakulteta
108 pregleda 6 komentar(a)
Mladi DF Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Mladi DF Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 30.04.2014. 11:39h

Konferencijom za štampu Savjeta mladih Demokratski foront (DF) u Kolašinu počeo je predizbornu kampanju. Predstavnici mladih tog političkog saveza identifikovali su najveće probleme, zbog kojih, kako su kazali, njihovi vršnjaci napuštaju rodni grad. Aktivnosti najmlađih članova DF u narednom periodu biće usmjerene na što aktivniji razvoj sporta i kulture. Te oblasti, smatraju oni, potpuno su zamrle.

Kako je kazao student Aleksandar Radović, Kolašin odavno nema mjesto koje mu pripada u Crnoj Gori. On je uvjeren da će DF imati šansu i potencijal da, poslije 25. maja, takvo stanje popravi.

„Organizovaćemo sportske manifestacije, turnire, kulturne događaje, osmislićemo manifestacije koje će biti regionalnog karaktera. Zalagaćemo se početak rada bioskopa, održavanje predstava, maksimalno ćemo podržati amterska društva, koja postoje u gradu", poručio je Radović.

Oživljavanje kulture je jedan od osnovnih preduslova oživljavanja grada, mišljenje je Tijane Bulatović, studentkinje pravnog fakulteta.

"Člansto u savjetu mladih DF je opredjeljenje za ljepšu i svjetliju budućnost, smatra menadžerka u carinama, špediciji i osiguranju, Suzana Bulatović. Prema njenim riječima, gradu u kojem živi potreban je opravak u svakom smislu.

„Zbog toga želimo da nešto suštinski promijenimo, a to jedino možemo ako podržimo DF", rekla je ona.

Prema riječima psihološkinje Katarine Puletić, usmjereni ka razvoju Kolašina, mladi podrškom DF ulaze u bolju budućnost i daju svoj pun doprinos.

Ekonomista Dragan Šekularac poručio je da će „pravo proljeće u Kolašinu početi krajem maja“. DF, smatra on, ima kapaciteta da se fokusira na rješavanje problema, koji trenutno muče grad.

„Akcenat stavljamo na aktivnosti koje će zadržati i vratiti mlade u Kolašin. Takav grad će pružiti bolju perspektivu našim vršnjacima", kazao je on.

Bonus video: