Forum 2010 neće na listu, ali će govorit na skupovima DF

U ovom trenutku, građansku listu DF-a koju predvodi Miodrag Lekić, vidimo kao nedvosmisleno opozicionu
7 komentar(a)
Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.04.2014. 18:58h

Predstavnici Foruma 2010 neće se naći na odborničkoj građanskoj listi DF-a za izbore u Podgorici ali će dati javnu podršku Miodragu Lekiću tako što će između ostalog govoriti na predizbornim skupovima, saopšteno je iz te organizacije.

"Kao što je već ranije saopšteno, Skupština Foruma 2010 donijela je jednoglasnu odluku, da na predstojećim izborima u Podgorici podrži izbornu listu Miodraga Lekića. Cilj naše organizacije je mirna i demokratska promjena vlasti i načina vladanja, kako u glavnom gradu, tako i u čitavoj Crnoj Gori. Naša nastojanja usmjerena su ka oporavku privrede, jačanju institucija, vođenju iskrene borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Prevazilaženje podjela i integrisanje podijeljenog društva, olakšalo bi građasnkoj Crnoj Gori put ka evropskoj uniji. U tom smislu, podržavamo sve istinske opozicione i demokratske učesnike ove izborne utakmice.

U ovom trenutku, građansku listu DF-a koju predvodi Miodrag Lekić, vidimo kao nedvosmisleno opozicionu, koja želi da raskine sa dosadašnjom politikom i praksom aktuelne vlasti. Nadamo se da će Demokratski front, nastaviti dalje jačanje svoje građasnke profilacije. U razgovorima smo procijenili da Forum 2010 da spoljnu podršku političkom savezu Demokratskog fronta, ali se predstavnici naše organizacije neće nalaziti na zajedničkoj listi. Članovi Foruma će govoriti na promotivnim skupovima i javnom podrškom dati svoj doprinos neophodnim promjenama, sa željom da opozicioni rezultat u Podgorici bude pobjednički", navodi se u saopštenju portparola Foruma 2010 Bobana Batrićevića.

Bonus video: