lokalni izbori

Problem u tivatskom DPS-u: Matijević ima najveće šanse

Miljanić i Novosel nijesu po volji socijaldemokratama, koji su spremni da zbog njihove kandidature idu i na vanredne izbore
327 pregleda 4 komentar(a)
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Snežana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.04.2014. 18:35h

Tivatski DPS će najvjerovatnije neposredno uoči početka sjednica SO, 29. aprila, predložiti kandidata za gradonačelnika ili će dan prije te sjednice opštinski odbor odlučiti koga će kandidovati.

Nakon što je aktuelni gradonačelnik Dragan Kankaraš odbio da na mjestu prvog čovjeka grada ostane i naredne dvije godine, DPS je predložio nekoliko drugih imena, od kojih je troje prihvatilo kandidature. Osim šefa tivatskog odbora Ivana Novosela i odbornika Zorana Miljanića, kandidovana je i direktorica Doma zdravlja dr Snežana Matijević.

Na izbor gradonačelnika mogao bi uticati stav SDP-a, koji u tivatskom parlamentu sa DPS-om ima 17 odbornika. Prema informacijama “Vijesti”, Miljanić i Novosel nijesu po volji socijaldemokratama i spremni su da zbog njihove kandidature idu na vanredne izbore.

Izvor “Vijesti” iz DPS rekao je juče da sa SDP-om do sada nijesu imali konsultacije o kandidatu za gradonačelnika. Novosel je šef tivatskog DPS-a sa dugogodišnjim iskustvom u radu lokalne uprave. Bio je sekretar za finansije, a već dvije godine je na čelu lokalnog parlamenta.

Kao jedan od aktera afere „Snimak“ ima hipoteku političara koji zapošljava partijske kadrove, dok mu u upravljanju stranačkim odborom značajno pomažu kadrovi sa kojima je rodbinski povezan.

Male su šanse da SDP podrži Novosela, koji nije u dobrim ličnim odnosima sa predsjednikom odbora SDP-a Tivat i potpredsjednikom Opštine Krstom Boškovićem. U slučaju da bude izabran za gradonačelnika odbornik i advokat Zoran Miljanić mogao bi ući u konflikt interesa jer najčešće zastupa građane koji po raznim osnovama u sudskim parnicama tuže Opštinu Tivat.

Zbog svog advokatskog angažmana nije naročito popularan ni među brojnim tivatskim privrednicima. Za razliku od Nikšićanina Miljanića i Žabljačanina Novosela, Matijević je rođena Tivćanka hrvatske nacionalnosti. Njen izbor bi u parlamentu lakše prošao jer SDP nema ništa protiv Matijevićeve, a moguće da bi je podržao i HGI. Opozicija u Tivtu je predložila odbornika PzP-a Vladimira Arsića. za gradonačelnika.

Preporučujemo za Vas